''Film me predstavio glupim''

Uz ovaj tužan film nema tko nije zaplakao, a čovjek o kojem je snimljen danas tuži svoje skrbnike, evo i zašto

Film ''Priča o prvaku'' - 1 Profimedia 1/16 >> Pogledaj i ovo +5 Galerija

Uz film ''Priča o prvaku'' rijetki nisu zaplakali, ali potez koji je pravi Michael Oher poduzeo prije godinu dana sve će šokirati.

Michael Oher, bivša zvijezda američkog nogometa čija je priča inspirirala popularni film ''The Blind Side'', prvi se put oglasio u medijima godinu dana nakon što je podnio tužbu protiv Seana i Leigh Anne Tuohy, supružnika koji su skrbili za njega.

Evo što se dogodilo. Oher se pridružio obitelji Tuohy s 18 godina. Obitelj mu je pružila sve što je trebao, uključujući sigurno mjesto za život i dobru hranu.

Kada je film ''Priča o prvaku'' izašao 2009. godine, Oher se suočio s iznenadnom slavom. No, osjetio je da film ne odražava njegov pravi identitet, što je dodatno otežalo njegovu NFL karijeru. Dok su se

Tuohyjevi bavili filmom, Oher se fokusirao na sport, no tvrdi da mu je bilo teško gledati kako ga prikazuju kao osobu s niskim intelektom. Takav prikaz izazvao je sumnje među njegovim kolegama i potaknuo neugodne komentare na društvenim mrežama.

''Vidio sam da su ljudi pisali da sam glup. Svaki članak o meni spominjao je i taj film, to je postalo dijelom moga imena'', rekao je za People.

''Jako je teško opisati moju reakciju. Bilo mi je smiješno, da budem iskren, kao da gledam komediju o nekom drugom'', rekao je.

Oher je izrazio zabrinutost kako će film utjecati na njegovu djecu. Bojao se da bi mogla biti pogrešno shvaćena zbog njega. U intervjuu za The New York Times je naglasio da njegova tužba protiv Tuohyjevih nije vezana uz novac, već uz činjenicu da su godinama odlučivali umjesto njega.

A zašto je tužio skrbnike?

Oher tvrdi da ga je obitelj Tuohy prevarila kada je napunio 18 godina i da ga je navela da potpiše ugovor zbog kojeg su Leigh Ann i Sean Tuohy postali njegovi konzervatori i zaradili milijune na njegovoj životnoj priči. Isto tako tvrdi da je priča koju su prodali filmskom studiju i izdavačima lažna jer ga nisu posvojili iako je njegovo posvajanje srž cijele priče.

Objasnio je i zašto je čekao toliko godina prije nego je podignuo tužbu.

''Profesionalni sport je težak posao. Trebate biti fokusirani na to. Išao sam uz njihov narativ jer sam se stvarno fokusirao na karijeru u NFL-u, a ne na stvari izvan terena'', objasnio je.

Sud je nakon podizanja tužbe ukinuo konzervatorstvo koje je obitelji omogućavalo kontrolu nad njegovim financijama i životnim odlukama iako Oher nije imao poteškoća koje bi to konzervatorstvo opravdale. Ali proces tužbe još uvijek traje.

Inače, Michael je danas 38-godišnji umirovljeni igrač američkog nogometa. 2022. godine oženio je svoju partnericu Tiffany Roy nakon 17 godina veze, a zajedno imaju dvoje djece, sina MJ-a i kćer Naivi. Također, Oher je očuh dvoje djece koje Tiffany ima iz prijašnje veze, sinu Kobiju i kćerki Kierstin.

1/29 >> Pogledaj i ovo +25 Celebrity Doris Pinčić podijelila je prvu fotografiju s drugim suprugom i kćerkicom, ovim istupom sve je pozitivno iznenadila!

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Koliko je njezin topić bio poderan, dokazuje i činjenica da je sama cenzurirala najintimnije dijelove, ova žena stvarno nema granicu!

Povezana vijest Celebrity Nives Ivanišević objavila je tužne vijesti, poznate prijateljice tješe ju u komentarima: ''Zagrlila bih te jako jer riječi nemam...''

Povezana vijest Celebrity Seks-bomba 90-ih pokazala je svoju raskoš i u 59. godini, kosu je razbarušila, a minijaturnim badićem istaknula vitku liniju!

Povezana vijest Clubzone Baby Lasagna dovodi brojne goste na sva tri koncerta na Šalati, zna se i koga, a obožavateljima je spremio i iznenađenje!

Povezana vijest Celebrity Dok su svi gledali u isklesani torzo turskog zavodnika, drugima je poglede privukla zgodna misteriozna brineta

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS