od vrha do dna

Od najuspješnije influencerice do žene koja je optužena za prevaru povezanu s liječenjem djece

Chiara Ferragni Instagram 1/37 >> Pogledaj i ovo +26 Galerija

Nakon višemjesečne istrage državno odvjetništvo u Milanu odlučilo je daće slučaj protiv Chiare Ferragni i njezinih suradnika za djelo teške financijske prevare završiti na sudu.

Talijanska influencerica Chiara Ferragni do prije samo godinu dana je bila na vrhu svijeta i mnogi su joj se divili. Međutim, loša odluka dovela ju je do toga kako će na sudu dokazivati nevinost.

Državno odvjetništvo u Milanu zatvorilo je istragu protiv 37-godišnje modne influencerice i njezinih bivših suradnika te je donijelo odluku kako će slučaj poznat pod imenom Baloccogate ići na sud za kazneno djelo teške financijske prevare.

Riječ je o slučaju lažnog oglašavanja humanitarne akcije kako bi se proizvod (božićni kolač) prodao po većoj cijeni od tržišne. Kolač, koji se na policama talijanskih trgovina inače prodaje po 3,70 eura, s logom tvrtke Chiara Ferragni Brand prodavao se po cijeni od čak 9 eura, a prema objavi iz 2021., razlika je trebala biti uplaćena za dječju bolnicu Regina Margherita u Torinu. I dok je tvrtka Balocco uplatila svoj dio od 50.000 eura, tvrtka Chiare Ferragni svoj dio od 2,2 milijuna eura nikad nije uplatila, zbog čega ju je financijska policija kaznila.

Državno odvjetništvo tvrdi kako su te marketinške kampanje bile osmišljene s namjerom zavaravanja potrošača te su stvorile lažnu vezu između kupovine oglašavanih proizvoda i dobrotvornih akcija. Ferragni se ispričala za taj slučaj i platila kaznu, no talijansko pravosuđe odlučilo je da bi ona trebala biti primjer za sve influencere koji lažno oglašavaju, što je otvorilo pitanja o njihovoj transparentnosti. 

Njezini su odvjetnici reagirali na odluku tužiteljstva u Milanu tvrdeći kako su sva pitanja u vezi Baloccogatea riješena pred talijanskim regulatornim tijelom za komunikacije Agcom. Bez obzira na razvoj slučaja, ostavljena je velika mrlja na karijeri Chiare Ferragni, koju su u proteklih deset mjeseci napustili brojni brendovi, njezina je tvrtka počela smanjivati broj radnika i zatvarati trgovine, a prolazi i proces rastave od repera Fedeza.

Talijanski mediji pisali su kako je upravo Baloccogate utjecao na brak poznat pod nadimkom Ferragnez, o čemu možete pročitati OVDJE.

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Procurili detalji neugodnog susreta Dianina oženjenog ljubavnika i kraljevskog osoblja: ''Smrzavao se, crven u licu...''

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Ovako srpski folker slavi rođenje kćeri, ništa bez poderane majice: ''Od prekjučer nisam spavao!''

Reper kojeg regija obožava sam se zaputio u razorena mjesta BiH pomoći unesrećenima u razornim poplavama!

Prizori gole glumice srušili internet, video je sama objavila: ''Za sve moje prljave dečke!''

Povezana vijest Celebrity Pogledajte što je Marija Benjak napravila kad je napustila MasterChef: ''Meni to ima značenje koje mi je promijenilo život''

Povezana vijest Celebrity Rasplakao se na pozornici Supertalenta zbog komentara žirija: ''Izgledao si kao da si izišao iz neke svoje životne zone''

Tijelo preminulog sina dva je mjeseca čuvala u kući: "Ne postoji zakon u državi...''

Madonnin pokojni brat jednom je prilikom stao pred kamere IN magazina i iznio pikanterije njihova odnosa!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS