Oglas

Kako je glumica iz meksičkih telenovela postala nova holivudska kraljica horora

PR PR Foto: PR

Meksička glumica Melissa Barrera revitalizirala je Vrisak, a trenutačno ju gledamo u vampirskoj horor komediji Abigail. No, ona odlično ‘pliva’ i u ostalim žanrovima, pogotovo glazbenim.

KINOFILM – hrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

Jasnim zauzimanjem stava u palestinsko-izraelskom sukobu, Melissa Barrera “zaradila” je otkaz u franšizi Vrisak (Scream), no to definitivno nije ono po čemu bismo trebali pamtiti ovu 33-godišnju meksičku glumicu koju trenutačno imamo prilike gledati u vampirskoj horor komediji Abigail, piše Kinofilm.

Melissa Barrera počela je glumiti kao 21-godišnjakinja i već se pokazala kao glumica koja se izvrsno snalazi u najrazličitijim žanrovima. Osim toga, odlična je pjevačica i plesačica. Te je vještine pokazala u filmskoj adaptaciji mjuzikla Visine New Yorka (In the Heights, 2021.), u režiji Jona M. Chua, ali imodernoj filmskoj verziji kultne opere Carmen (2022.) u kojoj su ona i Paul Mescal tumačili glavne uloge. Sad je, pak, imamo prilike gledati u ulozi vampirice-balerine, u horor komediji Abigail, po mišljenju kritičara, najboljim i najluđim filmom redateljskog dvojca koji čine Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett.

Pročitajte više na Kinofilmu:

Giancarlo Esposito je planirao vlastito ubojstvo prije nego je dobio ulogu u ‘Breaking Bad’
Hrvatski film ‘Čovjek koji nije mogao šutjeti’ u utrci za Zlatnu palmu
‘ScreamBoat’: Mickey Mouse horor film dolazi u kina 2025.

U filmu Barrera tumači naslovnu ulogu, 12-godišnju otetu djevojčicu koju otmičari drže zatočenom u vili, čekajući da njihov pretpostavljeni preuzme otkupninu od njezinog oca. No, uskoro postaje jasno da Abigail nije tek obična djevojčica, nego vampirica koja se iz lovine pretvara u lovca…

Osim što odlično pjeva i pleše, Melissa Barrera tečno govori španjolski i engleski te ima i sposobnost brzog usvajanja naglasaka karakterističnih za pojedine jezike (npr. britanski naglasak), što je velika prednost u poslu kojim se bavi.

U Meksiku je najpoznatija po ulogama u tamošnjim sapunicama, pogotovo onoj pod nazivom Siempre tuya Acapulco (2014.) u kojoj je igrala glavnu ulogu i koja ju je i učinila poznatom, ali i telenoveli Tanto amor (2015.). Glumila je i u Netflixovoj seriji Club de Cuervos (Club of Crows, 2015.-2019.), no ono što ju je učinilo poznatom i izvan granica Meksika, i što je ujedno “vratilo u život” franšizu Vrisak, svakako je njezina uloga Sam Carpenter.

Više o tome kako je Melissa Barrera, zvijezda filma Abigail, postala kraljica horora pročitajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene