OGLAS

Kako je dubler Brada Pitta došao na vrh Hollywooda?

PR PR Foto: PR

David Leitch je redatelj koji je donio neke od najzabavnijih akcijskih filmova u posljednjih 10 godina, no njegov uspon krenuo je rečenicom Brada Pitta: ‘Što kažeš na ovog tipa?’

KINOFILM – hrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

David Leitch bivši je kaskader koji je postao redatelj koji se proslavio u Hollywoodu svojim visokooktanskim akcijskim filmovima. Leitch je započeo svoju karijeru kao kaskader tijekom 1990-ih, izvodeći odvažne vratolomije u filmovima kao što su Matrix (1999.) i 300 (2006.), i savršen je primjer osobe koja je slijedila svoje snove.

U kinima se trenutno prikazuje akcijska komedija Kaskader (The Fall Guy) kojeg je Leitch režirao, a ima li bolje osobe za to od nekoga tko je i sam prolio krv, znoj i suze radeći taj opasni i u javnosti uvijek zanemareni posao?

Leitch potječe iz malog grada u Wisconsinu gdje je bilo toliko malo učenika da su svi morali sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima kako ne bi bili izopćeni. Tako je već od rane dobi dobro uvježbao razne sportove, glazbene aktivnosti, glumu (koja mu jedina očito nije baš išla) i ono najbitnije – borilačke vještine. Obožavao je gledati akcijske filmove s Bruceom Willisom i Melom Gibsonom, kao i sve ostalo što je uključivalo borilačke vještine, da bi tijekom ljetnih praznika na fakultetu otišao trenirati u Los Angeles kod majstora koji je radio s Bruce Leejom, piše Kinofilm.

PROČITAJTE VIŠE NA KINOFILMU:

U kina dolazi biografski film o Leonbardu Da Vinciju
Emma Stone više ne želi da ju zovemo - Emma
Ryan Gosling: „Ovo je nešto najluđe što sam napravio“

Tamo je upoznao još jednog zaljubljenika u borilačke vještine, Chada Stahelskog, koji je Leitcha pozvao da zajedno otputuju u Meksiko kako bi radili kao kaskaderi na filmu Savršena meta (Perfect Target, 1997.). To je bio trenutak kad je Leitch shvatio da može raditi ono što najviše voli – osmišljavati tučnjavu i vratolomije – i još biti plaćen. Odustao je od prvotnog plana da postane nastavnik kao što su to bili njegovi roditelji prije njega i preselio se u Los Angeles gdje je zajedno sa Stahelskim radio na mnogim filmovima kao kaskader i kaskaderski koordinator. Njih dvojica su u dvorištu iskopali bazen u kojeg su stavili trampolin, te su kupili strunjače na koje bi se bacali s krova a sve u svrhu da što bolje uvježbaju padove i kaskaderske vještine ako bi im se otvorila prilika za posao.

Za Leitcha se sve promijenilo dok je glumcima na setu Kluba boraca (The Fight Club, 1999.) pokazivao borilačke tehnike, i tad je primijetio da netko od članova ekipe filma pokazuje na njega. Film je već krenuo u produkciju, a glavna zvijezda Brad Pitt nije imao svog dublera, te su još uvijek pokušavali pronaći pravog tipa za to.

Leitcha su izdvojili i postavili pored Brada Pitta koji je rekao ‘Što kažeš na ovog tipa?‘ ukazujući na Leitcha, te je on postao Pittov čovjek za Klub boraca, a nakon toga i mnoge druge. Samo neki od filmova koje su zajedno snimili kao glumac i kaskader su Troja (Troy, 2004.), Meksikanac (The Mexican, 2001.), i Gospodin i gospođa Smith (Mr & Mrs Smith, 2005.).

Kojim je daljnjim koracima David Leitch osvojio Hollywood pročitajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene