Prijeti joj 20 godina zatvora!

Od milijunašice sa samo 19 godina do prevarantice koja je nadmudrila najveće svjetske moćnike!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Elizabeth Holmes prijeti 20 godina zatvora nakon što je proglašena krivom za prevaru od 945 milijuna dolara i laganje o čudesnoj tehnologiji.

Bivša američka biotehnološka poduzetnica Elizabeth Holmes našla se u središtu pažnje nakon što je na vidjelo izašla njezina prevara, zbog koje joj trenutačno prijeti čak 20 godina zatvora i o čijoj priči ne prestaje brujati cijeli svijet.

Elizabeth je danas prije svega poznata kao osramoćena šefica tvrtke Theranos nakon što ju je sudska porota proglasila krivom za prevaru ulagača za nevjerojatnih 945 milijuna dolara i laganje o čudesnoj tehnologiji ispitivanja krvi, koja zapravo nije funkcionirala.

Prevarantica iz Silicijske doline trenutačno se krije od javnosti u raskošnoj kući na svojem kalifornijskom imanju vrijednom 135 milijuna dolara, a fotografi su je nedavno uspjeli uhvatiti u šetnji sa suprugom Williamom 'Billyjem' Evansom u blizini imanja, a s kojim ima 7-mjesečnog sina Williama.

Obitelj živi u Woodsideu u Kaliforniji, otmjenom gradu u Silicijskoj dolini, u kojem cijena prosječne kuće iznosi oko pet milijuna dolara, a susjedi su im neke od najpopularnijih zvijezda današnjice poput glumice Michelle Pfeiffer, pjevača Neila Younga i suosnivača Googlea Larryja Ellisona.

Ellison je inače jedan od investitora koji je izgubio velik novac nakon ulaganja u Theranos, tvrtku koja je tvrdila da je izumila medicinski stroj koji bi mogao dijagnosticirati stotine stanja iz samo jedne kapi krvi, ali koji se kasnije pokazao beskorisnim.

To je jedan od razloga zašto bi se Elizabeth uskoro mogla naći u zatvoru FCI Dublin, samo 58 milja od njezine sadašnje kuće, a koji je posljednjih godina udomio brojne zatvorenike visokog profila, među kojima su glumice Lori Loughlin i Felicity Huffman, koje su tamo provele dva mjeseca, odnosno dva tjedna u zatvoru nakon što su bile osuđene za prevaru.

A čini se da će se na tom popisu naći i Elizabeth nakon što je osuđena za tri prevare i zavjeru u cilju obmane investitora. U početku se suočila s 11 točaka otpužnice, ali porota od osam muškaraca i četiri žene uspjela je postići dogovor samo o četiri.

Suđenje, koje je potrajalo više od četiri mjeseca, uključivalo je 30 svjedoka, a Elizabeth je izjavila kako nije namjeravala prevariti ulagače, među kojima je i tajkun Fox Newsa Rupert Murdoch, te da je bila upletena u nasilnu vezu s bivšim predsjednikom Theranosa Rameshom Balwanijem.

Balwani se također suočava s optužbama za prevaru i, ako bude osuđen, također bi iza rešetaka mogao provesti do 20 godina u zatvoru.

Elizabeth je inače nekoć bila hvaljena kao jedan od najperspektivnijih tehnoloških tajkuna u Silicijskoj dolini. Svoju je tvrtku osnovala nakon što je napustila Sveučilište Stanford u dobi od samo 19 godina i njezina je imovina uskoro bila procijenjena na devet milijardi dolara.

No, njezine su se lažne tvrdnje počele razotkrivati ​​2015. godine, i to nakon istrage Washington Posta koja je otkrila da je Theranos proveo samo desetak testova koristeći svoju tehnologiju za testiranje krvi i da je većina bila pogrešna.

Elizabeth i njezin bivši ljubavnik Balwani optuženi su za prevaru, ali suđenje je sve do nedavno bilo više puta odgađano zbog pandemije i njezine trudnoće.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene