Nova glumačka postava

Najavljena prva televizijska serija o Harryju Potteru, svaka sezona bit će posvećena jednoj od knjiga

JK Rowling JK Rowling Afp 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju JK Rowling JK Rowling - 15 JK Rowling - 1 JK Rowling - 2 JK Rowling - 3 JK Rowling - 4 JK Rowling - 4 JK Rowling - 5 JK Rowling - 6 JK Rowling - 8 +7 JK Rowling - 9 Galerija

Warner Bros Discovery objavio je da će biti snimljena prva televizijska serija o Harryju Potteru s autoricom JK Rowling kao izvršnom producenticom.

JK Rowling se nedavno suočila s optužbama za transfobiju zbog stavljanja naglaska na biološki spol umjesto rodnog identiteta u komentarima o trans ženama. Ona odbacuje optužbe.

Pogledaj i ovo showbuzz Kakva inspracija Bila na rubu života, a onda je prelomila i zaradila 600 milijuna funti

Warner Bros Discovery navodi da će serija biti vjerna adaptacija knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu.

"Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije", rekla je Rowling u izjavi.

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od Rowlinginih knjiga. Plan je da se serija odvija kroz 10 godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.

Tijekom konferencije za novinare u srijedu, voditelj sadržaja streaming servisa Max, Casey Bloys, odbio je odgovoriti na pitanje hoće li komentari Rowling o trans osobama otežati pronalaženje glumaca za seriju.

"Priča o 'Harryju Potteru' nevjerojatno je afirmativna i pozitivna i govori o ljubavi i samoprihvaćanju. To je naš prioritet - ono što je na ekranu", citirao ga je Variety.

"Ona (Rowling) je izvršna producentica u seriji. Njezini uvidi bit će korisni", dodao je.

Streaming servis Max kombinira platforme HBO Max i Discovery Plus.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene