Srcedrapajuće

Ovo su posljednje riječi koje je Freddie Mercury uputio fanovima prije svoje tragične smrti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prošlo je 29 godina od smrti pjevača grupe Queen Freddyja Mercuryja. Prisjetili smo se posljednjih riječi koje je uputio obožavateljima.

Frontmen grupe Queen, legendarni Freddie Mercury, preminuo je 24. prosinca 1991. godine, samo 24 sata nakon što je javnost doznala da ima sidu.

Pogledaj i ovo showbuzz hit do hita Nikad prežaljeni Freddie Mercury s grupom Queen je pokorio svijet, ovo je njihovih 15 najpopularnjih pjesama

Pjevač je gotovo do samog kraja svoju dijagnozu čuvao u tajnosti te ju je podijelio samo s najbližim prijateljima, uključujući i Sir Eltona Johna.

Stoga, kada je održao svoj posljednji nastup s grupom Queen na dodjeli nagrada BRIT Awards 1990. godine, obožavatelji nisu znali da je bolestan, kao ni da im se obraća zadnji put.

Nakon što je bendu uručena nagrada za izvanredan doprinos glazbi, Freddie je u mikrofon izustio: "Hvala...laku noć" i odšetao s pozornice. Bile su to njegove posljednje riječi upućene fanovima, piše Mirror.

Nakon BRIT Awardsa, britanski mediji su došli do informacije da se pjevač testirao na HIV, što je on negirao, kao i činjenicu da se virus razvio u sidu.

Glasine o njegovom zdravstvenom stanju koje su postajale sve jače potvrdio je 23. studenog 1991. godine kada je medijima objavio da ima sidu. Samo dan kasnije svijet je obašla vijest o njegovoj smrti.

Velika utjeha u posljednjim mjesecima života bili su mu bivša djevojka Mary Austin i ljubavnik Jim Hutton, a o posljednjim danima pjevača nedavno je u svojim memoarima progovorio i Elton John.

"Bio je preslab da bi ustao iz kreveta, gubio je vid, tijelo mu je bilo prekriveno lezijama, ali i dalje se ponašao kao klasični Freddie i uživao je u tračevima. Nisam mogao dokučiti je li bio nesvjestan da se približio smrti ili je toga bio posve svjestan samo nije htio da ga išta spriječi da do kraja ostane vjeran sebi", napisao je Elton.

S grupom Queen, Freddie Mercury je rušio rekorde tijekom cijele svoje karijere, objavili su stotine pjesama, a nikad prežaljeni pjevač svojim je glasom osvojio cijelu planetu.

O životu Freddieja Mercuryja prije dvije godine je napravljen i film "Bohemian Rhapsody" koji je osvojio nekoliko Oscara, a na njemu su radili članovi benda Queen.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Miloš Biković - 2 Miloš Biković - 3 Miloš Biković - 1 Miloš Biković - 4 +2 Miloš Biković - 5 inMagazin Najtraženiji srpski glumac kod nas snimio novi film: Otkrio nam je zašto nema privatnog života i koji dio Hrvatske obožava

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene