Dugo ga je skrivao!

Svi ga znamo kao Alena Islamovića, no to nije njegovo pravo ime, a poznato je i zašto ga je promijenio: "Nema ništa čudno u tome"

Alen Islamović Alen Islamović DNEVNIK.hr 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Alen Islamović Alen Islamović (Facebook) Alen Islamović (Facebook) Alen Islamović (Facebook) Alen Islamović s gitarom (Foto: Dnevnik.hr) Alen Islamović za In Magazin (Foto: Dnevnik.hr) Alenovi albumi (Foto: Dnevnik.hr) Alen Islamović među lješnjacima (Foto: Dnevnik.hr) Alen se brine o svojim lješnjacima U zlatnoj sobi Alena Islamovića (Foto: Dnevnik.hr) +2 Mladi Alen Islamović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Alen Islamović pjevao je u bendu "Divlje jagode" i "Bijelo dugme" , a malo tko zna da ovo nije njegovo pravo ime.

Pjevač Alen Islamović svoju karijeru izgradio je početkom osamdesetih kada je nastupao kao član benda "Divlje jagode", a kasnije se pridružio "Bijelom dugmetu".

Pogledaj i ovo Alen Islamović Baš kao vino! Alen Islamović u sedmom desetljeću života pomalo izaziva nevjericu svojim izgledom, kažu da je vrijeme na njegovoj strani!

Producent "Divljih jagoda" prepoznao je talent u Alenu, međutim njegovo pravo ime tada je bilo Alija, prenosi nova.rs

"Kada se dogodio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, članovi nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz objašnjenje kako to ime bolje zvuči i da će tako dobiti veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio da mijenja svoje ime, ali ubrzo je popustio i poslušao savjet članova benda. Danas gotovo nitko ne zna da se Alen zapravo zove Alija", ispričao je izvor blizak pjevaču.

Alen je potvrdio kako je ova priča istinita:

"Točno je. Nema ništa čudno u tome, brojne svjetske zvijezde odaberu drugo ime s kojim se predstavljaju javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju".

Islamović inače posljednjih 20 godina ima samostalnu karijeru te ističe kako mu to najviše paše. Dotaknuo se i suradnje s Goranom Bregovićem za koju ima samo lijepe riječi, a priznao je i da mu nije bio prevelik pritisak doći na mjesto glavnog vokala najpopularnije grupe na ovim prostorima nakon Željka Bebeka i Tife. "Goran je za svaku pjesmu pričao samnom i pitao me što mislim. Svaki koncert trčim 90 minuta i to on cijeni, zato je naša suradnja jako dobra i čvrsta te će trajati još dugo", zaključio je.

Priznaje i kako smatra da je jedini s ovih prostora koji drugo nikada nije konzumirao. "Ja sam sportski tip. Odrastao sam u malom gradu i imao sam stotinu nadzornih kamera, od susjeda, do policije. Gdje god sam se okrenuo imao sam problem, nisam se imao gdje drogirati", iskren je bio Alen.

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Saša Lozar Saša Lozar Saša Lozar Saša Lozar - 1 +13 Saša Lozar - 2 Celebrity Saša Lozar pokazao kako uživa sa suprugom s kojom ga rijetko vidimo, a još rjeđe su u ovakvim izdanjima!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Martina Tomčić i Bloom Maja Šuput Maja Šuput Maja Šuput +27 Maja Šuput Celebrity Maja Šuput se pohvalila tko joj pomaže čuvati Blooma: "Odmah mu je dala zlatni gumb!"

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene