POKROVITELJ TELEMACH

Otkrij svoj talent: Otkrij tko je osvojio besplatnu poduku u školi glume

Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Nova Studio/Tibor Marochini 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Daria Lorenci, mentorica u projektu Otkrij svoj talent Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Daria Lorenci, mentorica u projektu Otkrij svoj talent Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume +0 Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Galerija

Otvorene su prijave za projekt Otkrij svoj talent, u kojem imate priliku osvojiti 12 sati besplatne poduke u Školi glume.

Pod mentorstvom kazališne, televizijske i filmske glumice Darije Lorenci imate priliku savladati osnovne glumačke vještine. Na natječaj Otkrij svoj talent mogu se prijaviti svi stariji od 18 godina. Natječaj traje od 27. rujna do 11. listopada 2023., a po završetku natječaja stručni žiri odabrat će tri kandidata koji će u ovoj školi glume tek pronaći ili izbrusiti svoj talent.

Za prijavu je dovoljno u inbox stranice Supertalenta na Facebooku poslati kreativni odgovor na pitanje Lažemo li više kada glumimo ili kada živimo?

Troje kandidata koji budu izabrani na kreativnom natječaju Otkrij svoj talent u 12 sati besplatne poduke naučit će razne vještine potrebne za glumu, ali i na zanimljiviji način pristupiti razmišljaju o glumi.

"Ja bih prije svega rekla da je glumi puno bliža slovenska riječ za glumu, a to je igra".
Kao što smo u djetinjstvu ginuli u dječjim igrama kao da nam život ovisi o tome, tako je i u glumi. Gluma je, bilo u predstavi ili na filmu, fenomen koji je najbliži tom doživljaju igre iz djetinjstva.

Glumci se, kaže Daria Lorenci, zaista igraju. Radi se o istinitoj glumi.

"Na sceni često manje lažemo nego u životu, često na sceni imamo osjećaj istinitosti dok u životu imamo osjećaj da glumimo (lažemo). Ja bih rekla da je traženje glume u biti senzibiliziranje i izoštravanje čula na prepoznavanje istine ili laži."

Trebate li imati talent za glumu?

Iskusna glumica Daria Lorenci kaže kako je dar za glumu zapravo istinski interes za čovjeka i svijet oko njega. A kada se spoje dvije navedene stvari, igra i interes, još samo ostaje potreba da se to izrazi - to je gluma.

U projektu Otkrij svoj talent kod izbora kandidata birat će se ljudi koji imaju mogućnost zadovoljiti navedene kriterije. U 12 sati besplatne poduke kandidati će, vježbama tijela, glasa, pažnje, improvizacije, pisanjem i monolozima osjetiti kreativnost potrebnu za glumu. Radit će se i na postizanju uvjerljivosti. 

  Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Foto: Nova Studio/Tibor Marochini

Daria Lorenci Flatz rođena je u Sarajevu, a u Zagreb se seli 1992. godine zbog ratnih okolnosti u rodnom gradu. Maturirala je na Četvrtoj gimnaziji u Zagrebu. Iako Akademiju dramske umjetnosti upisuje u drugom pokušaju, jedna je od najnagrađivanijih hrvatskih kazališnih, filmskih i televizijskih glumica. 2011. godine briljira u naslovnoj ulozi Marije Jurić Zagorke u predstavi Zagorka Ivice Boban i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

U rujnu 2011. godine postala je članicom drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Tijekom rada u HNK-u Zagreb ostvaruje brojne uloge, a posebno je uspješna bila kao Lulu u Luli (r. Jernej Lorenci) i Nataša Ivanovna u Tri sestre.

Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Otvorene su prijave na projekt Otkrij svoj talent u školi glume Foto: Nova Studio/Tibor Marochini

Nakon velikog uspjeha filma za koji je nagrađena Zlatnom arenom "Oprosti za kung fu" igra manje uloge u uspješnim filmovima "Sve džaba" Antonia Nuića i "Armin" Ognjena Sviličića. Glavne uloge igra u filmovima "Teško je biti fin" Srđana Vuletića, "Iza stakla" Zrinka Ogreste i "Neka ostane među nama" Rajka Grlića. Slijede brojne uloge u mnogim hrvatskim filmovima. Igra glavnu ulogu u filmu "Mater" Jure Pavlovića za koji dobiva svoju drugu Zlatnu arenu. 2023. godine sudjeluje u Plesu sa zvijezdama s mentorom Ivanom Jarnecom i osvaja drugo mjesto. Sudjeluje u brojnim televizijskim projektima, jedan od najpoznatijih su aktualna serija Kumovi.

Partner na projektu je Telemach, koji podupire mlade koji žele razvijati svoj talent, uz vlastitu misiju da 5G uslugu učini dostupnom svima. Mobilni paketi s još više giga i Telemach 5G telefon za 1 EUR mjesečno idealni su alati pomoću kojih svaki pojedinac svoje talente može podijeliti sa svijetom.

Uključite se u ovaj jedinstveni projekt i razvijte svoj potencijal dok istovremeno uživate u nezaboravnoj avanturi.

Više o prijavama i pravilima sudjelovanja u natječaju možete pročitati ovdje.

 Odabrani kandidati su: Lucija Pajca, Edina Fajković, Stjepan Gašparić

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene