POKORVITELJ TELEMACH

Počela DJ škola u kojoj mladi otkrivaju svoj talent: Uče vještine koje posjeduje svaki priznati DJ

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi +0 Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Galerija

Počeo je projekt Otkrij svoj talent u kojem kandidati, najčešće bez iskustva, započinju svoj put učenja nove umjetničke vještine. Četvero kandidata u DJ školi Davora Venoma odradili su svoj prvi sat koji je svima bio priličan izazov.

DJ-ing nije samo puštanje glazbe. Oni koji imalo zagrebu ispod površine ovog muzičkog smjera shvatit će da je to zapravo umjetnost. U nekim državama Europe, DJ-ing je postala toliko važna grana glazbene naobrazbe da su gramofonske ploče i plejeri izjednačeni sa standardnim muzičkim instrumentima.

Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Foto: Nova Studio

Postoji i kurikulum autora Austen i Scott Smart koji bi trebao biti uvršten u redovnu srednjoškolsku nastavu Velike Britanije, a trenutačni rezultati govore i da učenici, nakon satova DJ-iranja lakše obavljaju zadatke, s većom koncentracijom.

Na prvom satu u DJ školi, u sklopu projekta Otkrij svoj talent, DJ i mentor Davor Venom objašnjava i što će biti cilj do kojeg bi svi kandidati u DJ školi trebali doći nakon 12 sati poduke. „Plan je da naučim dečke da naprave set od 15 minuta što je besprijekornije moguće“.

Da bi sve izgledao kao po špagi, kandidati moraju savladat osnovnu tehniku beatmatch koja se koristi sinkronizacijom dviju traka na osnovi tempa i fraze. Polaznici će učiti o tehnici beatjuggling, ručno rađenim loopovima na gramofonima, a u svrhu atraktivnije završnice u aranžmanu prije prelaska na sljedeću frazu ili traku.

Scratch tehnike predstavljaju instrumentalno ritmičko izražavanje kombinacijom crossfadera na mikseru i usnimljenog zvuka na ploči, a DJ ih koriste da obogate trake samplovima ili kao intrumentalnu solažu. Izbor glazbe za set ostaje na polazniku, naravno uz potrebnu pomoć oko redoslijeda i stila.

„Imamo i ovdje situacija gdje moramo biti vješti za računalom, gdje moramo biti vješti u kombinaciji signala s igle, prilagođavanju time koda, očitavanju pjesma s računala, vješti s dodavanjem efekata, ali i dalje koristimo velike tanjure – gramofone, kao kontrolu“, objašnjava mentor.

akođer, važan dio naobrazbe DJ-a su i kognitivne i motoričke sposobnosti. Bez obzira na savladane tehnike, najveća kvaliteta DJ-a je da zabavi publiku.

Polaznici radionice su Tomo Šušković, Luka Pangrac, Patrik Suman i Toni Šušković. Puno je izazova pred njima. Projekt Otkrij svoj talent propituje pitanje „Vježba ili talent – što je potrebnije za savladavanje umjetničke vještine?“. Svi se slažu da je vježba neizostavan dio DJ-inga, a da je ulazak u ovu radionicu za sve njih probijanje vlastitih granica.

Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Foto: Nova Studio

Partner na projektu je Telemach, koji podupire mlade koji žele razvijati svoj talent, uz vlastitu misiju da 5G uslugu učini dostupnom svima. Mobilni paketi s još više giga i Telemach 5G telefon po izuzetno pristupačnoj cijeni idealni su alati putem kojih svaki pojedinac svoje talente može podijeliti sa svijetom.

Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Foto: Nova Studio

Baš kao i kandidati, Telemach je odlučio da je vrijeme za pomicanje granica. Što to znači u edukaciji koju će ovi kandidati proći u narednih 12 sati saznajte u priloženom videu, a što to znači u svijetu partnera Telemach otkrijte na linku.

Davor Venom, DJ Venom, klupski je DJ i turntablist s 25 godina karijere u natjecanjima i klupskom programu. Višestruki je prvak Hrvatske i dvostruki finalist DMC svjetskog prvenstva. Već 15 godina vodi DJ radionice na kojima se bavi podučavanjem i proučavanjem raznih tehnika za miksanje glazbe na gramofonskim pločama koje i sam proizvodi.

Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Otkrij svoj talent 2023: Održan prvi sat u DJ školi Foto: Nova Studio

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene