Elizabeth i Richard

Fatalna ljubav koja nikada nije umrla: Holivudska ljubavna priča stoljeća koja je postala mit

Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) profimedia 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) +0 Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Galerija

Ljubavna priča Elizabeth Taylor i Richarda Burtona najveća je ljubavna priča 20. stoljeća.

Ljubavna priča Elizabeth Taylor i Richarda Burtona fascinirala je Hollywood njihova vremena, a ovaj turbulentni duo ostao je do danas jedan od najskandaloznijih parova u povijesti crvenih tepiha. Njihova romansa, rastave i ponovna zaljubljivanja nemaju premca, pa su po njihovoj ljubavnoj priči snimani i serije i filmovi. 

Pogledaj i ovo Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas (Foto: Getty Images) Žena mačka Nestvarno lijepa žena pala je pod utjecaj mladošću opsjednutog Hollywooda i pokazala lice bez ijedne bore

Zvjezdani glumački par Elizabeth Taylor i Richard Burton bio je zlatni par Hollywooda.

Prekrasni, megapopularni i uspješni te oboje bezbroj puta rastavljeni, činili su glavnu temu holivudskih tračeva i rubrika tabloida. Iako su danas oboje preminuli, njihova je priča postala legenda. 

I Elizabeth i Richard bili su ogromne glumačke zvijezde, a upoznali su se na početku 60-ih godina, na setu filma "Kleopatra". Upravo je između kulisa tog velebnog povijesnog filma planula jedna od najturbulentnijih romansi svih vremena.

Kada su se upoznali, i glumac i glumica odmah su se zaljubili jedno u drugo. Unatoč tome što su oboje bili oženjeni za druge ljude, upustili su se u strastvenu aferu koja je rezultirala i nevjerojatnom kemijom na filmskom platnu. Taylor, poznata preljubnica, tada je bila udana za svog četvrtog supruga Eddieja Fishera, kojeg je "ukrala" kolegici Debbie Reynolds u jednom od najvećih celebrity skandala 50-ih godina.  

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pucker up! It’s International Kissing Day! 😘​⁣💋 ⁣ Elizabeth and Richard Burton's first scene locking lips in #Cleopatra produced instant, sizzling chemistry. They held their first on-screen kiss for so long that the director called out sarcastically: "I'm sorry to interrupt you two...but, it's time for lunch.”⁣ ⁣ Scroll thru to see more of Elizabeth’s iconic on-screen and off-screen kissing moments.⁣ ⁣ #ElizabethTaylor⁣ #InternationalKissingDay⁣ #Romance⁣ #Passion

Objavu dijeli Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor)

Navodno su glumac i glumica prvi poljubac razmijenili upravo na setu filma, gdje je Elizabeth glumila Kleopatru, a Burton Marka Antonija. Snimali su poljubac, ali nisu prestali kada je redatelj rekao da je scena završena. 

Za to da Elizabeth i Richard ljubuju saznalo se putem tabloida, naime, objavljene su njihove fotografije s privatne jedrilice na kojima se vidi kako se ljube i razmjenjuju nježnosti. Javnost je ubrzo postala opsjednuta novim slavnim parom, a njihove su se veze sa supružnicima počele urušavati. 

U trenutku kada su kompromitirajuće fotografije snimljene Elizabeth je bila majka troje djece, a Burton je bio u procesu posvajanja siročeta iz Njemačke sa svojom prvom suprugom. 

1963. oboje su još uvijek bili vjenčani za druge ljude, ali svi su znali za njihovu romansu pa su se počeli zajedno i pojavljivati na ekskluzivnim događajima i premijerama. Već sljedeće godine – oboje su bili razvedeni.

Desetljećima kasnije objavljena su intimna ljubavna pisma Elizabeth Taylor i Richarda Burtona. Glumac je u jednom pismu svojoj ljubavnici napisao kako "čezne za njezinim mirisom i okruglim trbuhom, nevjerojatnom mekoćom bedara i podatnim usnama, kao i prodorno zlim pogledom kojim ga gleda kada je s njim u krevetu". 

23. prosinca 1963. Burton je javno rekao kako će oženiti Liz prvom prilikom, no to nije bilo moguće prije 1964. jer mu je razvod morao biti finaliziran. 

Samo jedan dan nakon što je Burtonova brakorazvodna parnica okončana – par se vjenčao. 

Brak Elizabeth Taylor i Richarda Burtona smatrao se "brakom stoljeća", a zapravo je postao tek prvi pokušaj braka tog para, koji će se dva puta ženiti i dva puta razvoditi. 

Njihov privatni život bio je toliko turbulentan da se samo po njemu mogao snimiti film. Burton je imao ozbiljnih problema s alkoholizmom, a Taylor je, kao i mnoge dive zlatnog Hollywooda, bila sklona mentalnim slomovima i ispadima gnjeva. 

Zajedno su glumili u 11 filmova te zarađivali milijune, ali još više i trošili. Milijunski iznosi trošeni su na šampanjac, jahte, odjeću i nakit para. Iznimna rastrošnost također im je stvarala probleme. 

Brak je potrajao do 1974., kada su se prvi put razveli. Unatoč strastvenoj vezi, stalno su se svađali, a Burton je Elizabeth i varao. 

Iako su se oboje odmah nakon razvoda upustili u nove ljubavne podvige, nisu uspjeli dugo izdržati jedno bez drugoga. Prvi njihov susret nakon razvoda bio je organiziran kako bi raspravili svoje financijske situacije i podijelili bogatstvo, no završili su plačući jedno drugome u naručju. Javnosti su rekli kako su se ponovno zaljubili, pa je tako palo i drugo njihovo vjenčanje 1975. godine.

Jedno od pisama Elizabeth Taylor otkriva njezino uzbuđenje zbog vjenčanja. 

"Dragi mužiću, opet si mi suprug! Za tebe imam i vijesti, neće biti više krvavih prekida, razvoda ni brakova. Ja sam tvoja zauvijek", napisala je glumica potpisavši se jednostavno kao "supruga". 

Unatoč ponovnom početku, sreća je potrajala samo godinu dana jer su se već 1976. opet razveli. Navodno su svađe bile tako silovite da je Burton porazbijao pola pokućstva u tom braku. 

Iako su im dva braka propala, Elizabeth i Richard ostali su bliski prijatelji. Čak su i 50. Taylorin rođendan zajedno slavili, što je potaknulo glasine da su opet zajedno. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"His greatest legacy to me was the gift of love – knowing not only how to give, but how to receive with love." - Elizabeth married movie producer Mike Todd on February 2, 1957 in Acapulco, Mexico. Though their romance ended tragically with his death after just one year of marriage, the time Elizabeth shared with Mike changed her forever. - #ElizabethTaylor #MikeTodd

Objavu dijeli Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor)


Posljednji zajednički nastup to dvoje legendarnih glumaca bila je drama "Private Lives", koja je dobila toliko loše recenzije da se Elizabeth napila i odbila više ijednom u njoj pojaviti. Spekuliralo se da se glumica zapravo željela tom ulogom ponovno približiti Burtonu, ali je on bio toliko ljut na nju što odbija sudjelovati da se čim prije oženio njezinom asistenticom Sally Hay. Taylor je odgovorila istom mjerom sljedećeg se mjeseca zaručivši za odvjetnika Victora Lunu. 

Burton je preminuo iznenada 1984. od posljedica moždanog udara. Samo nekoliko dana prije svoje smrti napisao je pismo ljubavi svog života, Elizabeth, koje je stiglo na njezinu adresu na sam dan njegove smrti. 

"Od prvih trenutaka u Rimu do danas smo ostali zaljubljeni. Imali smo vremena, ali ne dovoljno", rekla je Elizabeth o svojoj najvećoj ljubavi nakon njegove smrti. 

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Severina Kojić (Foto: Instagram) Severina Kojić (Foto: Instagram) Severina Kojić (Foto: Instagram) Severina (Foto: Instagram) +7 Severina (Foto: Instagram) Celebrity Severina fotkom koja je u samo tri sata dobila 30.000 lajkova zapalila Instagram

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene