Zaljubljeni preko ušiju

Cijeli svijet ju je mrzio jer je rastavila kultni bend, a njemu je ljubav bila važnija od globalnog uspjeha

John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) Getty Images 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) +0 John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) Galerija

John Lennon i Yoko Ono jedan su od kultnih parova u povijesti rocka. Donosimo detalje kako je započela njihova priča i kako su se raspali Beatlesi.

Frontmen legendarne grupe The Beatles John Lennon bio je u centru pozornosti 60-ih godina nakon popularnosti benda, no pjevač je ubrzo shvatio da mu je ljubav važnija od globalnog uspjeha. Nakon što je upoznao Yoko Ono, zaljubili su se do ušiju i postali centar svemira jedno drugome.

Pogledaj i ovo John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) Bizaran odnos "Otrovna patuljčica" slavnog je glazbenika navukla na heroin i poklonila mu ljubavnicu

Lennon je Yoko upoznao na njezinoj izložbi u Londonu, a priznao je kako se divio humoru u njezinim djelima. Zaljubili su se na prvi pogled. Iako su oboje te 1966. godine bili u brakovima i imali su djecu, tada je sve počelo, a ostalo je povijest.

Raspad brakova i početak nove veze

Yoko se Johnu javila s molbom da financira jednu od njezinih izložbi, a on ju je odmah pozvao k sebi s obzirom na to da u tom trenutku njegova prva žena Cynthia nije bila kod kuće. Lennon je kasnije pričao kako su počeli piti i razgovarati u ponoć, a bila je zora kada su završili. "Nakon toga smo vodili ljubav i zaista je bilo prelijepo", rekao je jednom prilikom legendarni glazbenik.

Njegova tadašnja supruga po povratku kući zatekla je Yoko u ogrtaču te je iste godine zatražila razvod. John i Yoko znali su što će se dogoditi kada objave da su u vezi, no nisu bili svjesni da će im ljubav biti prepreka u karijerama. Yoko je ostala trudna malo nakon što su započeli vezu, ali je imala spontani pobačaj. Unatoč svemu vjenčali su se 20. ožujka 1969. godine u britanskom konzulatu u Gibraltaru. Ceremonija je bila privatna, no vijesti su obznanili svijetu ubrzo nakon vjenčanja.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

John and I got married on March 20th 1969. Exactly 46 years ago. When somebody told us that we actually got married on the first day of Spring, we just looked at each other and went Wow!

A post shared by Yoko Ono (@yokoonoofficial) on

Slavni par odmah je počeo prosvjedovati, a u jednom su se trenutku borili protiv rata u Vijetnamu. Novinarima su dopustili da ih intervjuiraju čak 12 sati dnevno kako bi objasnili sva svoja stajališta, a snimali su ih i kako se maze i grle. John Lennon i Yoko Ono napravili su zajedno brojne filmove, umjetnička djela i izvedbe. U tom je periodu njihova kreativnost izlazila na sve strane, dok je njegov odnos s Beatlesima polako nestajao.

Raspad Beatlesa i Lennonova solo karijera

Godinu dana nakon njihova vjenčanja grupa The Beatles šokirala je čitav svijet objavom da svatko od njih kreće svojim putem i da više neće nastupati kao bend. Obožavatelj isu se odmah obrušili na Yoko Ono i optužili je da je ona kriva za raspad benda. Iste godine preminuo je i menadžer benda Brian Epstein, a članovi najpoznatije grupe na svijetu toga vremena više nisu ni razgovarali s Lennonom. S druge strane, Yoko ga je poticala da krene svojim putem i nastavi stvarati glazbu.

Da je Yoko bila zaista žena puna iznenađenja, dokazuje i to što je 1973. godine objavila kako joj je od svega potreban odmor te je sredila da John jedno vrijeme bude s njezinom asistenticom May Pang, dok je ona pobjegla u New York. May i John bili su u vezi 18 mjeseci prije nego što se Yoko vratila Lennonu. "Trebalo mi je prostora i vremena za samu sebe. Nije mi smetalo što je John bio s May. Ona je inteligentna, prekrasna djevojka", rekla je Yoko Ono nakon cijele situacije.

Njihova ljubav bila je jača nego ikada, a 1975. Yoko je rodila njihova sina Seana Lennona.

Ubojstvo u New Yorku 

Glazbenik je u periodu nakon raspada Beatlesa i dalje stvarao glazbu, a većinu pjesama posvetio je upravo svojoj ženi. Hit-pjesmu "Imagine" napisali su zajedno, kao i brojne druge uspješnice.

John Lennon i Yoko Ono bili su zajedno 11 godina prije njegove tragične smrti 1980. godine. Mark Chapman upucao je pet puta Johna Lennona u New Yorku dok se glazbenik sa suprugom vraćao kući iz studija u kojem je snimao nove pjesme. Obožavatelji su ubrzo preplavili ulice te su skupa s cijelim svijetom tugovali zbog gubitka legendarnog Johna Lennona.

Yoko Ono nakon suprugove smrti nastavila je raditi sve ono što su započeli zajedno. I dalje održava izložbe te na sve načine odaje počast ljubavi svog života.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Žanamari Lalić Celebrity Pozirala u minijaturnoj haljini s dubokim dekolteom pa dobila pohvale: "Najljepša Hrvatica, definitivno"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene