Oglas

Koji su najbolji filmovi o – nogometu?

PR PR Foto: PR

Filmovi mogu dati jednako napetosti i uzbudljivosti kao i nogometna utakmica, a filmovi o nogometu - još i više. U pauzama praćenja utakmica na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, bacite oko i na ove filmske priče o nevjerojatnim događajima na terenu i oko njega.

KINOFILMhrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

Kako i za vrijeme svakog natjecanja u nogometu, a i nakon njega, filmovi o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu daju nam ljudsku priču s kojom se možemo povezati i imamo nekoga za koga možemo navijati i kad utakmice ne traju, piše Kinofilm.

Sport je nešto što ljude nikada neće razdvojiti, već samo učiniti da budemo složniji i na taj trenutak zaboraviti na vlastite probleme i prepustiti se osjećaju jedinstva i pripadnosti koju donosi sa sobom. A najmasovniji sport na svijetu je bez daljnjega, nogomet.

Kao posvetu tom, donosimo vam popis nogometnih filmova gdje je naglasak isključivo na sportašima i ličnostima direktno uključenim u taj sport. Iz tog razloga, ovdje nema filmova o navijačima jer za to bi doista trebala dodatna sekcija posvećena samo onima zbog kojih je nogomet to što je danas. Neka igre počnu!

Pročitajte više na Kinofilmu:

Jeff Nichols: Prvo sam počeo voziti motor, a tek onda napisao 'Bajkere'
Koji će se filmovi natjecati za Zlatnu arenu?
Filmske ubojice: 10 plaćenika u pričama o osveti, iskupljenju i časti

Bijeg u slobodu (1981)

Originalni naslov: Escape to Victory!

Režija: John Huston
Glumci: Sylvester Stallone, Michael Caine, Pelé, Max Von Sydow
Sinopsis: Dok se saveznički zarobljenici pripremaju za nogometnu utakmicu protiv njemačke reprezentacije koja će se igrati u Parizu, a kojeg su okupirali nacisti, francuski Pokret otpora i britanski časnici kuju planove za bijeg tima.

Zanimljivost: Ovaj nogometni film ima sve što treba– holivudske i nogometne legende, jedinstvenu radnju s utakmicom na život ili smrt u doba 2. Svjetskog rata i naravno – nogomet. Ovo je jedan od filmova koji će zadovoljiti i filmske i nogometne obožavatelje.

Ostale najbolje nogometne filmove pronađite na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene