Ne nalikuje na sebe

Dječaka kojeg pamtimo iz filma "Šesto čulo" danas ne bismo prepoznali: Sad je 32-godišnjak koji je poslije tog hita pobjegao iz javnog života

Haley Joel Osment i Bruce Willis (Foto: Profimedia) Haley Joel Osment i Bruce Willis (Foto: Profimedia) Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Haley Joel Osment i Bruce Willis (Foto: Profimedia) Haley Joel Osment (Foto: Getty Images) Haley Joel Osment (Foto: Getty Images) Haley Joel Osment (Foto: Getty Images) Haley Joel Osment (Foto: Getty Images) +0 Haley Joel Osment (Foto: Getty Images) Galerija

Prije 22 godine glumio je dječaka koji vidi mrtvace u kultnom filmu "Šesto čulo" s Bruceom Willisom, a glumac Haley Joel Osment od tada se potpuno promijenio.

Glumac Haley Joel Osment najzapaženiju ulogu ostvario je u kultnom filmu "Šesto čulo" iz 1999. godine koja mu je donijela nominaciju za Oscara u kategoriji za najboljeg sporednog glumca.

Tada 11-godišnji Haley utjelovio je dječaka Colea Seara koji vidi mrtvace, a drugu glavnu ulogu u filmu, dr. Malcolma Crowea, odigrao je Bruce Willis, kojemu su tada bile 44 godine.

Osment je prvu veliku ulogu ostvario u filmu "Forrest Gump" 1994. godine, a glumio je i u filmu "Umjetna inteligencija" iz 2001. godine. U devedesetima je bio jedna od najvećih dječjih zvijezda Hollywooda i predviđali su mu veliki uspjeh, no ispostavilo se da je to ipak bio vrhunac njegove karijere.

Početkom 2000-ih Haley je počeo nestajati iz svijeta filmske industrije, što je zabrinulo njegove tada brojne obožavatelje. Mnogi su pretpostavili kako je krenuo pogrešnim putem, poput svojih mladih kolega kojima je Hollywood jednostavno postao previše. Neki su pak zaključili kako je glumac počeo raditi u dobi od četiri godine i zaslužio kvalitetnu pauzu i odmor. Haley se tako na jedno vrijeme odlučio povući iz svijeta filma i udaljiti se od očiju javnosti.

Na naslovnicama se ponovno našao 2016. godine, no nažalost ne zbog nove filmske uloge, već zbog sudjelovanja u teškoj prometnoj nesreći. Naime, automobilom se zaletio u zid od cigle i okrenuo vozilo, a u nesreći je slomio rebro, zaradio frakturu ramena te mnoge posjekotine i modrice. Istraga je pokazala kako je Haley u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola i našao se u problemu sa zakonom.

Nije imao drugog izbora nego priznati krivnju, nakon čega je bio osuđen na uvjetnu kaznu u trajanju od 3 godine, 60 sati odvikavanja od ovisnosti o alkoholu, edukacijski program, novčanu kaznu od 1500 dolara i odlazak na minimalno 26 anonimnih sastanaka liječenih alkoholičara u periodu od pola godine. Time su se zapravo obistinila nagađanja obožavatelja koji su zaključili kako je njihov omiljeni glumac odabrao loš životni put.

Glumi se kasnije ipak vratio, no više nije ostvario nijednu značajnu ulogu. Danas su mu 32 godine, ima nekoliko kilograma viška i veliku bradu te nimalo ne nalikuje dječaku koji je zaludio Hollywood.

Posljednji film u kojem je glumio bio je triler "Bad Therapy" iz 2020. godine, a prema pisanju Daily Maila trenutačno radi na novom projektu, no još nije poznato o čemu je točno riječ.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene