Velika diva

Prošlo je 19 godina od pogibelji Ene Begović: Vrhunac životne sreće osujetila je strašna tragedija

Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) screenshot 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) +0 Ena Begović (Foto: YouTube) Galerija

Glumačka diva Ena Begović prije točno 19 godina izgubila je život u tragičnoj prometnoj nesreći.

Na Veliku Gospu prije točno 19 godina dogodila se tragedija koja je zauvijek promijenila domaću filmsku scenu. 

Pogledaj i ovo showbuzz Shrvana obitelj Vanessa Bryant oglasila se prvi put nakon gubitka kćeri i supruga, njezine riječi teško je čitati

Estrada se šokirala, najveća glumica Hrvatske Ena Begović poginula je sa samo 40 godina. 

Glumica koja je karijeru započela u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika" odmah je postala zvijezda. Kao jedna od rijetkih glumica koja se pristajala skidati gola, Ena je ubrzo stekla veliku popularnost i među publikom i među redateljima pa je nizala ulogu za ulogom. 

Postala je prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i tu titulu zadržala dugi niz godina pojavljujući se u svim najbitnijim dramama. Ipak njezina je najzapaženija uloga ona barunice Castelli u "Gospodi Glembajevima". Ena je svojim talentom i senzualnošću utjelovila savršenu barunicu, pa je taj lik ostao njezina najslavnija uloga. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#enabegović#sfrj#hrvatska#zagreb#beograd#sarajevo#ljubljana#skopje#podgorica#enabegovic

Objavu dijeli JUGOSLAVIJA / YUGOSLAVIA (@jugoslavija.sfrj)

Mnogi smatraju da je Ena najljepša kazališna i filmska glumica koju smo u Hrvatskoj imali, a njezinu talentu divile su se i najveće regionalne filmske zvijezde.

Osim uspješne karijere, Enin su život obilježile i burne romanse, a najpoznatija njezina veza bila je s poduzetnikom Josipom Dikanom Radeljakom, s kojim je dobila i svoje jedino dijete – kćerkicu Lanu, koja joj danas nevjerojatno sliči.

Radeljak je svoju prvu suprugu Bebu Lončar i njihova sina Lea napustio jer ga je osvojila fatalna Ena. U lipnju 2000. Ena i Dikan stali su pred oltar i okrunili svoju ljubav brakom. Samo mjesec dana kasnije na svijet je stigla Lana. 

Sve je bilo idilično. Ena je zasnovala obitelj, a bila je i na vrhuncu slave. Ipak, sudbina nije dopustila da sreća potraje, a za veliku tragediju koja će uslijediti kao da je bilo predznaka. 

Naime, krajem 90-ih Ena je osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu jer je izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginuo motociklist. Osim njega teško je nastradao i tada 23-godišnji glumac Đorđe Kukuljica, koji je završio u komi tri tjedna, a morao je ponovno naučiti i govoriti i hodati. Glumica je tada rekla kako nakon te kobne noći više ništa nije bilo isto. Počela se panično bojati prometnih nesreća i automobila. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ena Begović #enabegović#sfrj#zagreb#beograd#ljubljana#podgorica#sarajevo#skopje#maribor#banjaluka#bitola#niksic#pula#split#dubrovnik#rijeka#karlovac#novisad#niš#prishtina#jugoslavija

Objavu dijeli JUGOSLAVIJA / YUGOSLAVIA (@jugoslavija.sfrj)

Samo nekoliko godina kasnije, upravo je taj strah koštao Enu života. 15. kolovoza 2000. na Braču Ena je stradala u slijetanju suprugova džipa u provaliju

Osim Ene Begović u automobilu su se nalazili i Josip Radeljak Dikan, Enina kćerkica Lana i majka Tereza, a upravljao je Dikanov sin Leo. Svi su se izvukli samo s ozljedama, osim Ene koja je na mjestu poginula. 

Leo se navodno bio zakačio na kamen i razbio maglenku na uskoj cesti na otoku Braču. Zbog toga je njegov otac tražio da on preuzme kontrolu nad vozilom pa su obojica izašla iz automobila, koji je počeo nekontrolirano kliziti unatrag. Terenac je završio u provaliji. Iz nesreće je ozlijeđena izašla Tereza, kao i malena Lana, no Ena je ispala iz auta i zadobila frukture lubanje te ozljede mozga zbog kojih je ubrzo preminula.

Glumica se pokušala spasiti otvorivši vrata ne bi li iskočila iz automobila, no upravo ju je taj potez stajao života. 

Nakon tragedije uslijedilo je suđenje koje je trajalo do 2007. godine. Leo Radeljak oslobođen je krivnje, a za nesreću je bio kriv neispravan mijenjač na džipu.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry (Foto: Profimedia) Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan Markle (Foto: Profimedia) +6 Meghan Markle (Foto: Profimedia) Celebrity Meghan i Harry u tajnosti odveli sina na ljetovanje, odabrali jednu od hit destinacija

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene