Pokrovitelj Telemach

Glumci amateri na satu kod Darije Lorenci: Što su savladali na glumačkoj poduci jedne od naših najpriznatijih glumica?

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume +4 Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Galerija

U projektu Otkrij svoj talent troje kandidata uči vještinu koju nije svima lako savladati. Sada su na pola puta u Školi glume, a u 12 sati glumačke poduke dobit će znanja i vještine koje će im pomoći u savladavanju glumačkih zadataka.

 

Kandidati su sad na pola puta u Školi glume. Mentorica Daria Lorenci s kandidatima radi i usmjerava ih na što bolje improvizacije, koje su za glumu jako važne. Improvizacije će pomoći i kako bi kandidati osvijestili situacije iz života u kojima ipak posežu za lažima, a da toga možda nisu ni svjesni. Kandidati vježbama tijela, glasa, pažnje, improvizacije, pisanjem i monolozima osvještavaju kreativnost potrebnu za glumu. Rade i na postizanju uvjerljivosti.

"Ako nas gluma zanima, mi se možemo prispodobiti u skoro svakoj situaciji, samo je pitanje jesmo li se dovoljno približili. Probe i glumački procesi su traženje tih odgovora. I taj je proces jako istinit, tu ne možeš slagati jer to se odmah vidi."

Glumici i mentorici Dariji vrlo je važno upoznati ljude s kojima radi te im potom pomagati da nađu komfornu zonu, koja je u glumi jako važna.

"Meni je bitno da reagiraju na upute, da ih razumiju i da ih mogu primijeniti, to je isto nešto po čemu definiramo talent. Mislim da svatko od njih troje to ima", govori Daria.

Glumački satovi koji su iza njih donijeli su im uvid u neke pogreške koje rade, istaknuli njihove pozitivne strane, ali i otkrili područja na kojima kandidati moraju raditi kako bi bili što uvjerljiviji glumci.

Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

"Više sam osvijestila sebe u vježbama improvizacije, za koje sam shvatila da mi ne idu baš glatko. Daria mi je istaknula da onda kada se i sama ne osjećam ugodno u improvizaciji, da to neće ispasti dobro, da izgledam neprirodno. Sada znam da je to nešto na čemu moram raditi", rekla je Lucija Pajca.

Kako bi što bolje savladala zadatak, Lucija ističe da joj najviše pomaže razgovaranje o liku i upoznavanje njegovih karakteristika.

Lora Lekaj, kao i drugi kandidati, već ima glumačko iskustvo pa se s guštom vratila u dane pohađanja glumačkih radionica. Najviše je oduševljavaju improvizacije, susreti s likovima i načini kreiranja lika.

"Daria ima specifičan i super način rada i zna se približiti nama, zna detektirati onaj dio koji treba aktivirati da možemo izvući najbolje iz sebe i osvijestiti dio koji šteka u nekom momentu i to mi se jako sviđa", rekla je Lora.

Za Stjepana Gašparića ova je glumačka poduka razdoblje iz kojeg će pamtiti riječi mentorice kojima je na prvom satu opisala glumu, a to je da je gluma zapravo igra.

"Jedna genijalna rečenica koju nam je Daria rekla je da su monolozi zapravo skup slika, a ne riječi i tako ja gledam na traženje lika. To je skup slika koje si mi kao lik gradimo i stvaramo. Ja ulazim u lika tako da ovisim o emociji koju želim prenijeti, tu emociju pokušavam staviti u glavu i sve to pokušavam napraviti iskreno", kaže Stjepan.

U finalnoj izvedbi kandidati će izvoditi monologe iz djela Henrika Ibsena "Nora". Odluka je pala na to djelo jer je cijela tema glumačke radionice "Lažemo li više u životu ili kada glumimo?", a to djelo bavi se temom što je laž, a što istina. Lucija će se predstaviti monologom Nore na početku, Lora s likom Nore koji predstavlja kasnije u životu, a Stjepan će se predstaviti monologom Torvalda, Norina supruga. Kako će se kandidati snaći, vidjet ćemo u finalnoj izvedbi.

Partner na projektu je Telemach, koji podupire mlade koji žele razvijati svoj talent, uz vlastitu misiju da 5G uslugu učini dostupnom svima. Mobilni paketi s još više giga i Telemach 5G telefon po izuzetno pristupačnoj cijeni idealni su alati pomoću kojih svaki pojedinac svoje talente može podijeliti sa svijetom. Baš kao i kandidati, Telemachje odlučio da je vrijeme za pomicanje granica. Što to znači u edukaciji koju ovi kandidati prolaze, saznajte u priloženom videu, a što to znači u svijetu partnera Telemach, otkrijte na linku.

Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Otkrij svoj talent: Održan je drugi sat edukacije u Školi glume Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Daria Lorenci Flatz rođena je u Sarajevu, a u Zagreb se preselila 1992. godine zbog ratnih okolnosti u rodnom gradu. Maturirala je na Četvrtoj gimnaziji u Zagrebu. Iako je Akademiju dramske umjetnosti upisala u drugom pokušaju, jedna je od najnagrađivanijih hrvatskih kazališnih, filmskih i televizijskih glumica. 2011. godine briljirala je u naslovnoj ulozi Marije Jurić Zagorke u predstavi "Zagorka" Ivice Boban i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

U rujnu 2011. godine postala je članicom drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Tijekom rada u HNK-u Zagreb ostvarila je brojne uloge, a posebno je uspješna bila kao Lulu u "Luli" (r. Jernej Lorenci) i kao Nataša Ivanovna u "Tri sestre".

Nakon velikog uspjeha filma "Oprosti za kung fu", za koji je nagrađena Zlatnom arenom, igra manje uloge u uspješnim filmovima "Sve džaba" Antonija Nuića i "Armin" Ognjena Sviličića. Glavne uloge igra u filmovima "Teško je biti fin" Srđana Vuletića, "Iza stakla" Zrinka Ogreste i "Neka ostane među nama" Rajka Grlića. Uslijedile su brojne uloge u mnogim hrvatskim filmovima. Igrala je glavnu ulogu u filmu "Mater" Jure Pavlovića, za koji je dobila svoju drugu Zlatnu arenu. 2023. godine sudjelovala je u "Plesu sa zvijezdama" s mentorom Ivanom Jarnecom i osvojila drugo mjesto. Sudjeluje u brojnim televizijskim projektima, a jedan je od najpoznatijih aktualna serija "Kumovi".

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene