napokon kralj

Čestitke kralju Charlesu i Camilli dolaze iz čitavog svijeta, bilo je tu puno trenutaka koji će se prepričavati još danima

kralj Charles III. i kraljica Camilla - 3 kralj Charles III. i kraljica Camilla - 3 Profimedia 1/36 >> Pogledaji ovu galeriju kralj Charles III. i kraljica Camilla - 1 kralj Charles III. i kraljica Camilla - 2 kralj Charles III. i kraljica Camilla - 3 kralj Charles III. i kraljica Camilla - 4 kralj Charles III. i kraljica Camilla - 5 Kralj Charles i Camilla Parker Bowles Kralj Charles Kralj Charles Kralj Charles Kralj Charles - 1 +25 Kralj Charles III. u kočiji Galerija

Svjetski čelnici čestitaju kralju Charlesu III. i kraljici Camilli na krunidbi održanoj u Westminsterskoj opatiji u nazočnosti oko dvije tisuće ljudi, od stranih čelnika i članova kraljevske obitelji do izabranih dužnosnika i predstavnika civilnog društva.

Američki predsjednik Joe Biden čestitao je kralju Charlesu i kraljici Camilli na krunidbi, pozdravljajući dugo prijateljstvo SAD-a i Britanije.

Pogledaj i ovo Zara Tindall "Malo je odmorila oči" Šire se urnebesni prizori s Charlesove krunidbe, jednu članicu kraljevske obitelji ceremonija je uspavala!

"Dugo prijateljstvo između SAD-a i Velike Britanije izvor je snage za naša dva naroda", napisao je na Twitteru Biden, rekavši da je ponosan što je njegova supruga Jill bila na ceremoniji u Londonu.

Krunidba Charlesa III. je svjedočanstvo dugotrajne snage britanske monarhije, simbola stabilnosti i kontinuiteta, napisala je na Twitteru predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Čestitam kralju Charlesu III. i kraljici Camilli, dodala je Njemica, objavivši uz to fotografije s ceremonije u Westminsterskoj opatiji na kojoj je prisustvovala.

Britanskom kralju čestitao je i kineski čelnik Xi Jinping. Kineski državni mediji prenose da je Xi zaželio širenje suradnje i kulturne razmjene između dviju država te da bi one trebale zajedno promicati mir i suradnju.

Ukrajinsko ministarstvo obrane čestitalo je britanskom kralju videosnimkom kojom je zahvalilo na pomoći Londona u borbi protiv ruske agresije.

"Uoči povijesne krunidbe, željeli bismo zahvaliti našim britanskim prijateljima na prijateljstvu. Zahvalni smo na vašoj nepokolebljivoj podršci i partnerstvu, posebno u protekloj godini!", objavilo je ministarstvo na Twitteru.

Video prikazuje i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija tijekom susreta s Charlesom III., premijerom Rishijem Sunakom, čelnikom oporbenih laburista Keirom Starmerom i bivšim premijerom Borisom Johnsonom. U pozadini svira "London Calling" britanske grupe The Clash.

Zelenskij i supruga stigli su u London povodom krunidbe.

Novom britanskom kralju čestitao je i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, predstavnik Hrvatske na krunidbi, izrazivši nadu da će njegova vladavina biti ispunjena nastavkom dobrih odnosa s Hrvatskom.

Grlić Radman na Facebooku je napisao kako je mu je osobita čast predstavljati Hrvatsku na ceremoniji krunidbe.

"Uvjeren sam da će nastaviti održavati tradiciju britanske krune s dostojanstvom i predanošću. Neka njegova vladavina bude ispunjena uspjehom i nastavkom dobrih odnosa s Hrvatskom i hrvatskim narodom", napisao je šef diplomacije.

Charlesu je čestitao i premijer Andrej Plenković, napisavši kako Hrvatska i Ujedinjeno Kraljevstvo nastavljaju stajati jedno uz drugo kao saveznici i partneri.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Posljednji ispraćaj Jasmina Stavrosa - 4 Posljednji ispraćaj Jasmina Stavrosa - 5 Posljednji ispraćaj Jasmina Stavrosa - 3 Posljednji ispraćaj Jasmina Stavrosa - 2 +26 Posljednji ispraćaj Jasmina Stavrosa - 1 Zanimljivosti Stavrosova supruga uvijek se držala podalje od javnosti i medija, a na sprovodu je hrabro primala izraze sućuti i zagrljaje utjehe

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Zrinka Cvitešić - 2 Zrinka Cvitešić - 4 Zrinka Cvitešić Zrinka Cvitešić i Marko Tolja - 1 +26 Zrinka Cvitešić i Marko Tolja - 2 Celebrity Zrinka Cvitešić oduševila objavom seksi fotke na Instagramu, sve je objasnila: ''Ovo je bilo prije scene seksa''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene