Legendarni junak

''Robin Hood'' koji se snimao u Hrvatskoj opet u kinima, na projekciju filma u Dubrovnik stiže i redatelj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dubrovnik je početkom ožujka ove godine poslužio kao filmski set za Nottingham, a nakon toga ''Robin Hood' se snimao u malom istarskom selu Završje.

Najnovija verzija poznate priče o Robinu Hoodu, u režiji Otta Bathursta, velikim dijelom snimana u Hrvatskoj, u Dubrovniku i Istri, počinje se od 29. studenog prikazivati u hrvatskim kinima, oko tjedan dana nakon početka američke distribucije filma.

Pogledaj i ovo Jamie Dornan - 8 Žene su za njim vrištale Proslavio se ulogom u erotskoj drami nakon koje se teško može riješiti titule seks-simbola, a u stvarnosti je potpuno drugačiji tip muškarca!

Kako piše Jutarnji list, na projekciju filma u Dubrovnik stiže i redatelj filma Otto Bathurst. 

Dubrovnik je početkom ožujka ove godine poslužio kao filmski set za Nottingham, a nakon toga snimalo se u malom istarskom selu Završje, jednom od najbolje očuvanih primjera srednjovjekovne arhitekture u unutrašnjosti Istre koje je postalo rodno mjesto Robina Hooda, gdje su se snimale impresivne akcijske scene.

"Htjeli smo u potpunosti redefinirati Nottingham kao mjesto, približiti ga suvremenoj publici, učiniti ga relevantnim i važnim, pa smo odlučili riskirati i napraviti nešto sasvim jedinstveno. Naš Nottingham je napučeni industrijski grad s arhitekturom koja je nadahnuta različitim svjetskim stilovima.", izjavio je redatelj Otto Bathurst, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

U novoj verziji priče o Robinu Hoodu, ratom prekaljeni križar i maorski zapovjednik pokrenu smionu pobunu protiv korumpirane engleske vlasti. "Puna odvažnih podviga na bojnom polju, zapanjujuće borbene koreografije i bezvremenske romanse, 'Robin Hood' je do sada neviđena priča o tome kako je on postao ikona i legenda kakvu poznajemo danas", ističe se u najavi hrvatske distribucije filma.

Naslovnu ulogu tumači Taron Egerton (Eddie the Eagle, Kingsman: Secret Service), Jamie Foxx je John, Eve Hewson Marian, Ben Mendelsohn (Rogue One, Bloodline) je notingemski šerif, Paul Anderson (Legend) je Gisborne, a Tim Minchin (Californication) je fratar Tuck. Willa Scarletta igra zvijezda filmskog serijala "50 Shades" Jamie Dornan.

Iz HAVC-a, kroz čije je mjere poticaja snimanje realizirano, tvrde kako se ekipa filma oduševila Hrvatskom, gostoprimstvom domaćina i profesionalnošću lokalnih filmskih radnika, što su cijelo vrijeme isticali.

Servisna produkcijska kuća bila je Pakt Media, a na filmu je u Hrvatskoj radilo više od 670 filmskih djelatnika, od čega 273 hrvatskih, uz skoro 1650 statista. U 15 snimajućih dana ukupna lokalna potrošnja bila je na razini dotad najvećih projekata snimanih na lokacijama u Hrvatskoj.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene