4FILM

Svjetska premijera filma ''Bazen beskraja" na Sundance film festivalu: ''Naša kinematografija apsolutno može biti uz bok najboljim holivudskim produkcijama''

PR PR Foto: PR

Dugoočekivani film ''Bazen beskraja'' redatelja Brandona Cronenberga i hrvatske producentice Anite Juka u nedjelju, 22. siječnja, imao je veliku svjetsku premijeru na prestižnom Sundance filmskom festivalu. Radi se o iznimnom uspjehu za filmsku industriju: veliki dio filma snimljen je u Šibeniku, a od 27. siječnja stiže u kina diljem SAD-a.

Nakon uspješnih ostvarenja kao što su Antiviral (2012) i Possessor (2020), ljubitelji znanstvenofantastičnog horora jedva su dočekali povratak sina legendarnog Davida Cronenberga na velika platna.

Pogledaj i ovo showbuzz Robert dobio napad bijesa 'Njoj nije tu mjesto, neka odmah ode odavde!'

Radnja ''Bazena beskraja'' (eng. Infinity Pool) prati romanopisca koji bezuspješno pokušava napisati svoj drugi roman. Tijekom all-inclusive odmora koji provodi sa svojom suprugom u resortu na otoku La Tolqa, iznenadna fatalna nesreća razotkrije perverznu subkulturu hedonističkog turizma, bezobzirno nasilje i nadrealne užase.

Glavne uloge obnašaju poznata holivudska imena: Alexander Skarsgård, koji se prošle godine proslavio i ulogom u povijesno-akcijskom trileru The Northman te nova miljenica ljubitelja horor žanra, Mia Goth, čije prethodne značajne uloge uključuju filmove X i Pearl. Na setu u Šibeniku bilo je angažirano više od 75 domaćih filmskih djelatnika, uključujući brojne voditelje sektora, a ispred kamere našli su se i hrvatski glumci Zijad Gračić, Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković i Dunja Sepčić, uz više od 400 statista.

Film je nastao u međunarodnoj koprodukciji između Kanade, Hrvatske i Mađarske. Hrvatska producentica filma Anita Juka (4film) ističe kako ovaj projekt dokazuje veliki potencijal za razvoj filmske industrije u Hrvatskoj:

"Ponosna sam što smo dio ovako velike međunarodne koprodukcije. Tijekom snimanja filma u Šibeniku surađivali smo s vrhunskim timom profesionalaca i poznatih imena, što ispred, što iza kamere. Radi se o jednoj od najvećih filmskih koprodukcija u Hrvatskoj i regiji, ali i najuspješnijih - ako je sudeći po ovacijama publike nakon premijere na Sundance-u. Sudjelovanjem na ovom možda najpoznatijem filmskom festivalu na svijetu dokazali smo da nasa kinematografija apsolutno može i zaslužuje biti uz bok najboljim holivudskim produkcijama“ izjavila je Juka.

Produkcija filma podržana je i od strane Hrvatskog Audiovizualnog Centra u vidu potpora namijenjenim manjinskim hrvatskim koprodukcijama i poticaja za snimanje u Hrvatskoj. Nakon američke turneje, film očekuje i europska premijera na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu, gdje je uvršten u selekciju Berlinale Specials.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene