poseban čin

Što se to događalo iza ove pregrade na kraljevskoj krunidbi i zašto je taj dio bio skriven od javnosti?

Krunidba kralja Charlesa III. - 3 Krunidba kralja Charlesa III. - 3 Profimedia 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Krunidba kralja Charlesa III. - 5 Krunidba kralja Charlesa III. - 3 Krunidba kralja Charlesa III. - 2 Krunidba kralja Charlesa III. - 4 Krunidba kralja Charlesa III. - 6 Krunidba kralja Charlesa III. - 1 Krunidba kralja Charlesa - 4 Krunidba kralja Charlesa - 3 Krunidba kralja Charlesa - 2 Krunidba kralja Charlesa - 1 +21 Krunidba kralja Charlesa - 5 Galerija

Najsvečaniji trenutak krunidbe kralja Charlesa ipak je bio sakriven od javnosti, evo kako je sve izgledalo.

Održana je krunidba kralja Charlesa III., a strani mediji dugo su pisali kako će najsvečaniji trenutak krunidbe biti po prvi put prikazan na televiziji.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. Otkrio kako se osjeća Kralj Charles vratio se kraljevskim dužnostima pa obišao mjesto koje za njega sada ima drugo značenje, susret s jednom osobom dirnuo je javnost

Međutim, čin pomazanja kralja bio je skriven od javnosti te je to bio jedini intimni i privatni trenutak novog kralja Charlesa koji ostatak svijeta neće vidjeti.

Prije nego što su mu na glavu stavili krunu, kralja Charlesa i nadbiskupa Canterburyja su u jednom trenutku krunidbe vojnici sakrili iza četiri pregrade kako nitko od prisutnih, kao i nitko preko televizije ne bi vidio čin pomazanja kralja.

Pomazanje je obavio nadbiskup Canterburyja. Svetim uljem pomazao je prsa, ruke i glavu kralja Charlesa, a čak ni kraljica Camilla nije vidjela taj čin. On se u engleskoj Crkvi smatra najsvetijim i nikada nije viđen niti mu je itko svjedočio osim monarha i nadbiskupa koji bi ga pomazao. Charlesa su prije pomazanja skinuli u košulju i raskopčali je, a nakon pomazanja obukao je zlatnu kraljevsku odoru.

Inače, ulje kojim je kralj Charles pomazan posvećeno je na ceremoniji u crkvi Svetoga groba u Jeruzalemu. Napravljeno je nedaleko od Betlehema, od maslina ubranih na Maslinskoj gori.

Kada je Elizabeta II. pomazana za britansku kraljicu, iznad njezine glave je stajao baldahin od zlatnog platna, a televizije koje su prenosile krunidbu na nekoliko sekundi su zamračile sliku. Ove godine nije prekinut prijenos, nego se kamera fokusirala na zbor koji je pjevao ''Bože, čuvaj kralja''.

Inače, deseci tisuća ljudi pozdravljali su Charlesa i Camillu u povorci, a u opatiji su ih dočekali svjetski čelnici, premijeri zemalja, predstavnici stranih monarhija i članovi kraljevske obitelji. Dogodio se i dirljiv trenutak između kralja i princa Williama dok je stariji sin odavao počast ocu i pritom prekršio tradiciju. Naime, cijelo se vrijeme činilo da William izbjegava kontakt očima s kraljem, da bi zatim poljubio Charlesa u obraz, nakon čega mu je on rekao i nekoliko riječi.

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Charlotte Kralj Charles i Camilla Parker Bowles Princeza Charlotte i princ Louis Princ William, Kate Middleton, princeza Charlotte i princ Louis - 2 +29 Princ William, Kate Middleton, princeza Charlotte i princ Louis - 1 Celebrity Preslatka gesta princeze Charlotte prema mlađem bratu i miljeniku javnosti, princu Louisu

1/38 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles i Camilla Parker Bowles u kočiji Kralj Charles i Camilla Parker Bowles u kočiji Kralj Charles III. u kočiji Kralj Charles III. u kočiji - 2 +33 Kralj Charles III. u kočiji - 1 Zanimljivosti Pogledajte svu raskoš i kič kočije u kojoj su se vozili kralj Charles i Camilla, nevjerojatno je što sve ima!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene