je li ovo moguće?

Isplivala mračna strana posla trenerice za kojom luduju poznati, u javnosti su se pojavili neki zabrinjavajući detalji

Tracy Anderson Tracy Anderson Profimedia 1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Tracy Anderson i Gwyneth Paltrow - 8 Tracy Anderson i Gwyneth Paltrow - 7 Tracy Anderson i Gwyneth Paltrow - 6 Tracy Anderson i Gwyneth Paltrow - 5 Tracy Anderson i Gwyneth Paltrow - 4 Tracy Anderson i Gwyneth Paltrow - 3 Tracy Anderson i Gwyneth Paltrow - 2 Tracy Anderson i Gwyneth Paltrow - 1 Tracy Anderson i Madonna - 4 Tracy Anderson i Madonna - 3 +22 Tracy Anderson i Madonna - 2 Galerija

Madonna i Gwyneth Paltrow jedne su od zvijezda koje su svoje tijelo predale trenerici Tracy Anderson, ali čini se da se iza nje ne krije neka lijepa priča.

Tracy Anderson provela je više od 20 godina njegujući svoju reputaciju fitness gurua među holivudskom elitom. Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez i Madonna na elitnoj su listi klijenata koji su ranije hvalili 47-godišnjakinju zbog njezina režima.

Pogledaj i ovo Goran Višnjić u spotu Madonne - 5 lako ga je odabrala! Goran Višnjić prije 26 godina ljubio je najveću kraljicu popa, na YouTubeu postoji snimka gdje je sve zabilježeno!

Tijekom posljednja dva desetljeća ime Tracy Anderson postalo je sinonim za fitness i dobrobit među elitom društva. Primamila je najimućnije klijente osnivajući studije diljem Los Angelesa, New Yorka, Hamptonsa i Madrida, a ubrzo je članstvo u TA-u postalo svojevrsni statusni simbol sam po sebi.

Pokrovitelji, koji se prijave za prestiž koliko i za vježbe, plaćaju 900 dolara mjesečno da nauče njezinu metodu Tracy Anderson - vježbu zasnovanu na plesu u prostoriji zagrijanoj na 95 stupnjeva sa 75 posto vlage.

Trošak njezina online članstva u studiju je vrtoglavih 90 dolara mjesečno, a za dodatnih 40 dolara mjesečno klijenti dobiju i pristup virtualnim tečajevima ''TA Live''.

Ali čini se da ovdje postoji nešto više nego što se čini kada je riječ o poduzetničkom fitness carstvu sudeći po Business Insideru.

Mnogi njezini bivši zaposlenici sada su počeli govoriti o tome što se događa iza zatvorenih vrata kako bi otkrili priču o pravnim prijetnjama, paranoji i iscrpljujućim radnim uvjetima, prenosi Daily Mail.

Jedna bivša zaposlenica tvrdila je da je Anderson ostala paralizirana strahom da će netko pametniji i bolji ukrasti njezine ideje te je pokrenula pravni postupak protiv nekolicine bivših trenera, koje je prozvala kao drugorazredne kopije.

Drugi izvor rekao je da su njihova tijela bila gurnuta do točke pucanja s razinom intenziteta koja se zahtijevala od zaposlenika, a vrućina studija također ih je činila iscrpljenima i dehidriranima.

Anderson nisu strane kontroverze nakon što se neslavno posvađala s jednom od svojih najistaknutijih klijentica Madonnom još 2009. godine. Pjevačica se navodno umorila od Andersoninih zapovijedi, a Tracy je Madonnu kasnije i fizički napala zbog njezinih prigovora.

Gwyneth Paltrow bila je njezina prva holivudska klijentica te je, impresionirana rezultatima, odlučila uložiti u Andersonin posao. Nastavila je predstavljati fitness trenericu čitavom nizu drugih slavnih klijenata, uključujući Madonnu.

Godine 2009. pjevačica je izjavila za New York Times: ''Tracy Anderson je moj spasitelj. Nakon dva carska reza, tri operacije hernije i jedne nesreće na jahanju u kojoj sam imala 10 slomljenih kostiju ona je bila jedina koja je mogla sastaviti moje tijelo u jedan komad.''

I druga poznata lica ubrzo su počela popunjavati njezin popis, uključujući Alessandru Ambrosio, Nicole Richie i Kelly Ripa.

No, iako je možda na površini stvorila skladnu zajednicu punu zvijezda, čini se da događaji iza zatvorenih vrata pričaju drugu priču.

Mnogi njezini bivši zaposlenici počeli su govoriti o stvarnosti rada za Anderson. Njezin glavni strah navodno je bio da će joj treneri ukrasti metodu ili se previše približiti njezinim slavnim klijentima.

Često je optuživala bivše radnike da su joj ukrali ideje i prekršili ugovor o zabrani tržišnog natjecanja te je čak pokrenula tužbu protiv Megan Roup, koja je osnovala ''The Sculpt Society'' 2017., nedugo nakon što je napustila Andersoninu zajednicu.

Anderson je, među ostalim tvrdnjama, optužila Roup za kopiranje koreografskih pokreta, sekvenci i rutina, kao i za kršenje njezina sporazuma o tajnosti.

No Roup je zanijekala tvrdnje i nazvala tužbu neozbiljnim i ničim izazvanim pokušajem maltretiranja konkurenta u usponu.

Paranoja i loš osjećaj nisu jedino s čime su se njezini bivši zaposlenici, od kojih su većina bili i profesionalni plesači, morali boriti.

Među ostalim optužbama mnogi su tvrdili i da su unatoč primamljivoj fasadi bili prisiljeni raditi u teškim uvjetima. Ne samo da su se žalili na pretjerano natjecateljsku atmosferu i niske plaće već su rekli da su bili prisiljeni raditi na svojem tijelu do pucanja. Treneri su navodno morali sudjelovati u najmanje četiri sata nastave po smjeni i tijekom tih sesija nikada im nije bilo dopušteno prestati plesati.

''Sparni studiji ostavili su mnoge od njih iscrpljene, dehidrirane i s bolestima poput bolova u leđima i toplinskih grčeva, reklo je nekoliko bivših trenera'', piše The Insider. 

Jedan trener, koji je želio ostati anoniman, dodao je: ''Ne možete svaki dan tako zabijati svoje tijelo u zemlju. Stvari počinju ići krivo. Poderani diskovi. Hemeroidi. Ne možeš ustati. To utječe na svakodnevni život.''

Neki bivši zaposlenici također su naveli da je vlaga ostavila studije kao plodno tlo za klice, ali tvrde da su njihove pritužbe upravi odbačene.

Zbog svega čini se da je njezina popularnost počela posustajati. Anderson je posljednjih godina počela rjeđe voditi treninge, a nedavno je zatvorila jedan od svojih studija u Los Angelesu.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Severina i sin Aleksandar Severina - 6 Severina - 5 Severina - 10 +25 Severina - 4 Celebrity Severina objavila predivan video sa sinom, koji je izrastao u njezinu sliku i priliku: "Sve što imam to si ti..."

1/41 >> Pogledaji ovu galeriju Krštenje Albe Grašo - 2 Krštenje Albe Grašo - 11 Krštenje Albe Grašo - 8 Krštenje Albe Grašo - 6 +36 Krštenje Albe Grašo - 3 Celebrity Hana Huljić na feštu stigla s bebom u naručju, ali pozornost je ukrao opaki dekolte majke Vjekoslave

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene