Startaj Hrvatska

Upoznajte bračni par Vuković koji u maloj pivovari proizvodi craft pivo, prvo su skuhali još 2009. godine!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Obitelj Vuković - 1 Obitelj Vuković - 2 Miroslav Vuković - 1 +0 Miroslav Vuković - 2 Galerija

Sljedeće minute oduševit će ljubitelje craft piva, ali i one koji vjeruju kako u životu nakon kiše uvijek dolazi sunce. Unatoč životnim nedaćama i brojnim preprekama, bračni par Miroslav i Martina Vuković uspjeli su na putu do ostvarenja sna o maloj pivovari. Njihovo craft pivo jedno je od proizvoda nove sezone Startaj Hrvatska, Projekta Spara Hrvatska i Nove TV. S njima će vas upoznati naša Matea Slogar.

Ljubav prema pivu za obitelj Vuković nešto je posebno. U samim počecima Miroslav je ovdje eksperimentirao, kuhao, isprobavao ono iza čega danas ponosno stoji.

''Evo ovdje je sve počelo - na tavanu. Ovo je moja aparatura koju sam složio sam na kojoj se kuha pivo dakle ovo je minisistem neke veće pivovare na kojoj se može dobiti jako dobra piva'', priča Miroslav Vuković. 

A njegova craft piva posebna je po tome što se kuha na drva.

''Kuhanje na drva je malo teža disciplina, plin i struja kako se namjeste tokom procesa tako ostane temperatura, ovdje stalno moramo paziti da vatra ne bude prejaka odnosno preslaba'', priča Miroslav. 

Prvo pivo skuhao je 2009., a iste godine doživio je tešku prometnu nesreću. Uslijedila je stanka do 2015. kada se vraća u svijet pivarstva, a na tom putu najveća podrška bila je mu je supruga Martina.

''Miroslav je oduvijek težio svojim hobijima i meni je bilo normalno da se on s nečim bavi i kad je krenuo s pivarstvom bilo je trenutaka kad sam se pitala hoće li više odustati od toga jer ulagao je puno vremena u tom, energije, novaca, svega, ali uvijek sam bila tu kao njegova podrška i na kraju'', priča Martina. 

2021. otvorili su svoju prvu pivovaru u Križu pokraj Ivanić Grada. U svojoj maloj pivovari proizvode nefiltirano i nepasterizirano pivo 4 mudraca.

''Jednostavno je došlo kao 4 mudraca, poveznica jer su potrebna četiri sastojka da se napravi pivo - voda, ječam, kvasac i hmelj to su četiri elementa četiri mudraca koja tvore pivo'', kaže Miroslav Vuković. 

''Ja ima četiri svoja druga mudraca a to smo mi - Martina, Miroslav, Matko i Marla'', priča Martina. 

I upravo su se s 4 mudraca prijavili u projekt Startaj Hrvatska. Dok Martina brine inače brine o marketingu proizvoda, Miroslav dane provodi u pivovari gdje nastaje ovo craft pivo.

''Stil je pale ale, svijetlo pivo, voćnih nota, osjeti se i slad u pozadini malo tako da u principu za nekog tko kuša prvi put craft pivo ajmo lagano pivo'', kaže Miroslav. 

Koje sada žele ponosno pokazati cijeloj Hrvatskoj.

''Na Martininu inicijativu smo se prijavili i ako se ne varam to je bio zadnji dan mogući prijave, ja ležim na kauču i kaže Martina ja ću nas prijavit za Startaj Hrvatska'', kaže Miroslav. 

A kada su saznali da su upravo oni među 8 odabranih proizvoda koji će mjesto pronaći na policama velikog trgovačkog lanca, sreći nije bilo kraja.

''Velik osjećaj, nesvakidašnji, bili smo počašćeni, uzbuđeni i prestravljeni možda jer ne znamo što nas čeka'', kaže Martina. 

Kako je izgledao Martinin i Miroslavov put saznajte u prvoj epizodi nove sezone projekta Startaj Hrvatska ove nedjelje od 16 sati na Novoj TV.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Pogledaj i ovo Svjetlana i Lovro Lenac, Startaj Hrvatska - 4 Startaj Hrvatska! Tradicionalni rezanci od sušene buče iz Hrvatske Kostajnice: ''Mi skroz vjerujemo u ovaj proizvod!''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene