KONCERT 25.11.

Uoči nastupa u Zagrebu underground rock prvaci Clutch objavili novi album

Clutch Clutch Foto: Clutch/PR

Američki underground rock prvaci Clutch objavili su novi album “Sunrise On Slaughter Beach”, ususret dolasku u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 25. studenog, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Trinaesti album objavljen je na vlastitoj etiketi Weathermaker donosi devet pjesama i uvodi elemente poput vibrafona, theremina i ženskih vokala. Od “Red Alert (Boss Metal Zone)” koja otvara album, preko “Slaughter Beach” ili “Mountain Of Bone”, do “Nosferatu Madre” i “Mercy Brown” sa slojevitim vokalima, mediji hvale album “Sunrise On Slaughter Beach”.

Metal Planet Music kaže da je Clutch proizveo "čudovište koje otpušta slojeve soničnog uništenja", a Pro-rock.com navodi da je album ujedinio sve ono što ih čini velikim bendom. Kerrang piše da je i nakon trinaest albuma Clutch jedinstven i sjajan bend koji je usavršio umijeće izražavanja, a Rocknload Mag da su se, uz njegovanje prepoznatljivog zvuka, još jednom pokazali kao pioniri koji se ne boje istraživati.

Clutch dolazi u Hrvatsku u sklopu velike europske turneje koja ih kroz studeni i prosinac vodi po Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Austriji.

Clutch su 1991. u Germantownu (Maryland) osnovali Neil Fallon (vokal), Tim Sult (gitara), Dan Maines (bas) i Jean-Paul Gaster (bubnjevi). Dosad su objavili 12 studijskih albuma, surađivali s nizom velikih imena, i postali vjerojatno najpoznatije ime žanra groove rock, kao jedan od podžanrova stoner rock pokreta.

Ozbiljniji proboj bend je doživio petim izdanjem, “Pure Rock Fury” iz 2001., a zahvaljujući singlovima “Careful With That Mic”, “Immortal” i “Open Up The Border” dobili su zapaženo vrijeme na američkim rock radio stanicama. Globalnu afirmaciju doživjeli su albumima “Blast Tyrant”, “Robot Hive/Exodus” i “From Beale Street To Oblivion”.

Hrvatsku su prvi put posjetili 2016. u sklopu turneje na kojoj su promovirali “Psychic Warfare”, kao i dvije godine kasnije kada su objavili jedan od najboljih albuma karijere – “Book Of Bad Decisions”.

Uz Clutch će nastupiti Green Lung, britanski metal bend koji kombinira hard rock, proto metal i dozu okultnosti, kao i Tigercub, rock trojac iz Brightona koji je izgradio temelje na nastupima uživo i moćnom zvuku gitara.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene