Čestitke svima!

Na velikom partyju u Tvornici kulture proglašeni dobitnici nagrada ELECTOR!

Dodjela nagrada Elector u Tvornici kulture - 1 Dodjela nagrada Elector u Tvornici kulture - 1 Pixsell 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Dodjela nagrada Elector u Tvornici kulture - 1 Dodjela nagrada Elector u Tvornici kulture - 2 Dodjela nagrada Elector u Tvornici kulture - 3 Dodjela nagrada Elector u Tvornici kulture - 4 +0 Dodjela nagrada Elector u Tvornici kulture - 5 Galerija

Odlična atmosfera i dobra glazba obilježili su večernju dodjelu novinarske nagrade ELECTOR u Tvornici Kulture.

Sjajna atmosfera, odličan party i puno dobre glazbe obilježili su drugu dodjelu nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR. Dodjelu nagrada u zagrebačkoj Tvornici kulture vodila je uvijek dobro raspoložena Ida Prester, dok su poznata imena domaće elektroničke scene dodjeljivali statue ELECTORA dobitnicima.

Pogledaj i ovo Stereo MC's 16. rujna, Tvornica kulture Stereo MC's otvaraju jesensku koncertnu sezonu u Zagrebu

Žiri kojeg čini 30 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu nije imao lak posao, a u dva kruga su prvo predložili pa onda nominirali te odabrali najbolje iz 2022. godine.

Albumom/kompilacijom godine proglašeno je izdanje "Meteor One" Ilije Rudmana. Jedan od najcjenjenijih domaćih producenata na svjetskoj underground house/disco sceni slavio je i u kategoriji Remiksa godine. Njegov remiks trake "Night Rain" engleske elektroničke grupe Crazy P po žiriju nagrade ELECTOR najbolji je u prošloj godini.

Prošlogodišnji dobitnik titule New (S)elector godine Time To Sleep ovoga je puta slavio u kategoriji najboljeg House singla/EP-a godine s pjesmom "Swampy's Groove". Gusto je bilo i u kategoriji Techno singla/EP-a godine, a pobjedu je odnio Petar Dundov zahvaljujući izdanju "Cosmic Theatre". Kako je sam istaknuo, EP-em je glazbenim jezikom pokušao opisati četiri imaginarne scene koje uključuju zvijezde, fizičke pojave te nas same u vječnoj potrazi za novim otkrićima.

Filip Motovunski na prvom je izdanju ELECTORA pokupio nagradu u kategoriji Remiks godine, a ovoga puta kući odlazi sa statuom za najbolji Bass singl/EP godine. Pobjedu je odnio sa singlom "Blood Overflow", za koji su mediji pisali da se radi o singlu koji bass linijom ostavlja revolucionaran dojam. Dugogodišnja promotorica i DJ-ica Ivna Ji osvojila je nagradu u novoj kategoriji ELECTORA. Electronica singlom/EP-em godine proglašena je njezina pjesma "Rescape" s kompilacije "EPE 06 - Exit Planet Earth: Silicon".

New (S)elector godine je DJ-ica i promotorica Elena Mikac, a DJ-ica godine po izboru publike postala je Ana Antonova.

Koolade, Ivna Ji, Filip Motovunski, Cortex Thrill, Zakorff, Elena Mikac i Tom Bug stali su za DJ pult tijekom dodjele drugih ELECTORA, a na after-partyju publiku su do dugo u noć zabavljali nominirani u kategoriji New (S)elector godine - Elena Mikac, Eloc i Lovro Baletić.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko društvo skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene