KONCERT 27. LISTOPADA

Kultna grupa The Cure za manje od mjesec dana nastupa u Zagrebu

The Cure The Cure Foto: AFP

Britanski The Cure, ikone alternativne rock glazbe, za mjesec dana će u zagrebačkoj Areni imati svoj prvi samostalan koncert u Hrvatskoj gdje su oduvijek imali kultni status i vjerne poklonike.

"Ogromna baza domaćih obožavatelja ovog benda koji ne posustaje ni u nastupima, ni u izdavaštvu niti nakon 44 godine od osnutka, napokon će doći na svoje i vidjeti dugo očekivani samostalni nastup The Curea", stoji u najavi koncerta organizatora Charm Music Croatia.

Pogledaj i ovo Koncert Marije Šerifović u zagerebačkoj Areni "među top tri vokala" Mariji Šerifović na koncertu u Areni Zagreb pridružio se jedan od naših najpopularnijih pjevača, najavila ga je baš lijepim riječima!

The Cure su već nastupili u Hrvatskoj, ali to je bio festivalski koncert u sklopu INmusica 2019. godine. Zagrebački koncert, 27. listopada, održava se u sklopu najavljene europske turneje "The Cure Tour 22".

Trebao bi trajati 135 minuta, a predgrupa će biti škotski post-punk/indie rock band The Twilight Sad. Bit će to jedan od 44 koncerta u 22 zemlje na turneji koja najavljuje novi, dugoočekivani album "Songs Of A Lost World", prvi nakon "4:13 Dream" iz 2008.

Osnovani su 1978. u Crawleyju u Engleskoj, a iste su godine imali i svoj prvi koncert u nizu od današnjih više od 1500. The Cure dosad imaju 13 studijskih albuma, više od 40 singlova i niz nastupa na najvećim festivalima i arenama. Nosači zvuka dosad su im prodani u 30 milijuna kopija širom svijeta, uključivši niz live albuma, soundtrackova.

The Cure je svojom glazbom obilježio živote generacija obožavatelja, a iako ih je teško svrstati u pojedinačan glazbeni žanr, utjecali su na formiranje nekolicine njih, kao što su goth rock, new wave i post-rock, podsjećaju organizatori.

Živa svirka i direktan kontakt s publikom ono su što im najbolje ide - prije dvije godine glazbeni časopis NME ih je proglasio najboljim festivalskim headlinerima.

To su dokazali i na INmusicu. Za za publiku s tog koncerta ostaje upamćeno kako je, nakon što je 'kjurovcima' u ukupno više od sva sata svirke otkazao razglas tijekom izvođenja "A Night Like This", sama otpjevala taj popularni ljubavni hit, uz iznenađenje i odobravanje benda na pozornici.

Te 2019., nakon festivalske turneje od tri mjeseca, imali su zapaženi trosatni koncert u Mexico Cityju. Petorica članova The Curea iste su godine svečano primljeni u Rock & Roll Hall of Fame. U prodaju za zagrebački koncert pušten je u prodaju posljednji kontigent ulaznica za parter.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene