Drugi put u ovoj ulozi

Jedna je od najpopularnijih televizijskih ličnosti u svojoj zemlji, a u Hrvatskoj joj je pripala posebna čast: "Ovo je nevjerojatna prilika!"

Vyara Ankova Vyara Ankova Grgo Jelavić/Pixsell 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Vyara Ankova Vyara Ankova Vyara Ankova Vyara Ankova Vyara Ankova Vyara Ankova Vyara Ankova +0 Vyara Ankova Galerija

Bugarka Vyara Ankova je za DNEVNIK.HR otkrila koliko joj znači biti članicom žirija na polufinalnom ocjenjivanju jedne kategorije prestižne Međunarodne nagrade Emmy koje je održano u Dubrovniku.

Vyara Ankova, jedna je od najpopularnijih bugarskih TV profesionalki s bogatim iskustvom u medijima i televizijskoj umjetnosti, odabrana je kao članica žirija na polufinalnom ocjenjivanju u kategoriji Telenovele prestižne Međunarodne nagrade Emmy kojeg su u Dubrovniku organizirali United Media i Nova TV.

Pogledaj i ovo Emmy 2022, Nasljeđe nakon četiri mjeseca odgode Konačno je sve spremno za dodjelu prestižnih nagrada Emmy, jedna serija ima čak 27 nominacija!

"Za mene je ovo poseban trenutak. Sretna sam što mogu upoznati kolege i razmijeniti ideje. Također, ovo je nevjerojatna prilika da se izbliza pogledaju najnovija dostignuća međunarodne produkcije. Unatoč globaliziranim trendovima, uvijek postoje zanimljive razlike koje svaku produkciju čine jedinstvenom u smislu regionalnog osjećaja i identiteta. Vjerujem da su ove razlikovne značajke od iznimne važnosti", kazala je za DNEVNIK.HR Vyara koja je drugi put članica ovog prestižnog žirija, no poziv ju je svejedno iznenadio.

"Nikada ne očekujete takav poziv, ali uvijek dođe kao ugodno iznenađenje. To mi je velika čast. To je ujedno prilika za upoznavanje izvrsnih stručnjaka različitih profila. Naravno, ovo je vrlo velika odgovornost, jer je Međunarodna dodjela nagrada Emmy jedan od najprestižnijih događaja u TV svijetu", ističe.

Vyara je članica programskog tima Nova Broadcasting Group (NBG), vodeće višeplatformske medijske i tehnološke tvrtke u Bugarskoj, koja je dio United Media. Također je članica Upravnog odbora Net Info – NBG-ove podružnice čiji se portfolio sastoji od najvećih i najposjećenijih web stranica i digitalnih platformi.

NBG timu pridružila se 2017. kao glavna direktorica vijesti. Od siječnja 2019. pa do veljače 2020. veljače obnašala je funkciju izvršne direktorice tvrtke. Bila je potpredsjednica Advance Media Grupe i članica Upravnog odbora Nova Broadcasting Grupe između 2020. i 2021.
Vyara Ankova bila je glavna direktorica Bugarske nacionalne televizije (BNT) u razdoblju od sedam godina (2010.-2017.). Na tom je položaju osvojila mnoge nagrade, uključujući "Zlatno pero" Saveza bugarskih novinara, "Zlatno stoljeće - Zlatna zvijezda" ¬– drugu najveću nagradu Ministarstva kulture i posebnu nagradu Kluba novinara Bugarske. Dobila je nagradu Žene menadžerice u Bugarskoj, najviše priznanje Bugarske akademije znanosti za potporu bugarskom znanstvenom društvu i nagradu Bugarskog Crvenog križa.

"To nisu moje nagrade, već nagrade mojih kolega; priznanje za njihov trud. Jako sam ponosna, ne samo na nagrade, već i na to što publika cijeni naše projekte. Nova Broadcasting Group jedina je medijska tvrtka u Bugarskoj koja ima dugoročnu strategiju za razvoj visokokvalitetne filmske produkcije. Primjerice, nagrade osvojene za 'The Hunt for Salamander' na prestižnim međunarodnim filmskim festivalima dokaz su da je filmska strategija Nova Broadcasting Grupe uspješna", priča.

Ankova je jedna od najpoznatijih televizijskih stručnjakinja u Bugarskoj, a bavi se i unapređenjem nacionalne filmske industrije, pa nas je zanimalo koja je tajna njezina uspjeha.

"Ljudi s kojima radim. Televizija je timski rad, ništa ne možete postići sami", kaže.

A koji su joj najveći profesionalni izazovi?

"To su izazovi s kojima se suočava cijela medijska industrija - biti svjestan potreba korisnika u okruženju koje se stalno mijenja. Iako su stari stupovi našeg poslovanja isti – informacije, zabava, edukacija i inspiracija, gledatelji su drugačiji – vrlo nestrpljivi, vrlo izbirljivi", ističe Vyara.

Kazala nam je i kako vidi budućnost produkcije i televizije u svojoj zemlji, ali i u svijetu.

"Rasprave o budućnosti televizijske industrije traju već dugi niz godina. Postoje različiti scenariji i prognoze o tome kakvo će tržište biti za pet ili deset godina. Jedan od čimbenika je, naravno, ozbiljna konkurencija koju predstavljaju streaming platforme. Ipak, kada promatramo promjene koje se događaju na tržištu, treba uzeti u obzir i razvoj televizije – način na koji se prilagodila novoj poslovnoj igri s toliko igrača i novim tehnološkim mogućnostima. Veliki sadržaj više nije dovoljan te način na koji ga distribuirate postaje sve vitalniji i važniji. U Bugarskoj je televizija i dalje najkorišteniji medijski kanal. Koliko će dugo ostati tako, nitko ne zna. Zato moramo biti spremni za sve izazove", smatra.

Na kraju nam je otkrila planove za budućnost i projekte na kojima radi.

"NOVU je publika prepoznala kao vrlo inovativnu tvrtku. Naši gledatelji dobro znaju da ako se na tržištu pojavi neki novi i atraktivan TV format, uskoro ga mogu gledati i na NOVOJ. U našoj novoj TV sezoni koja je upravo započela, NOVA je lansirala tri potpuno nova formata koji su imali svoj bugarski debi - 'Starstruck' koji je novi format te 'The Chase' i 'Anything goes' koji su dobro poznati formati, ali novi za našu publiku. Pokrenuli smo i našu novu seriju 'River at my Heart'. Nadam se da će ova serija sljedeće godine biti među nominacijama za međunarodne nagrade Emmy", zaključila je Vyara.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana i Dodi Fayed (Foto: Profimedia) Princeza Diana i Dodi Al Fayed - 1 Elizabeth Debicki Elizabeth Debicki +0 Elizabeth Debicki Preporuke Princeza Diana mjesec dana prije smrti uživala je na odmoru s ljubavnikom i sinovima, a sada su objavljene fotografije koje slamaju srca

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus Žanamari Perčić Nives Celzijus Nives Celzijus +25 Nives Celzijus Celebrity Nives u badiću s opasnim izrezom otkrila tetovažu na intimnom mjestu i zaintrigirala pratitelje: "Što piše?"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene