Karnevalske ludosti

Sve je spremno: Maškarano ludilo na Riječkom korzu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Više od 10 tisuća maškara paradirat će riječkim Korzom ove nedjelje.

Riječki karneval 2017. kulminirat će 26. veljače na 34. Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Očekuje nas preko 10.400 sudionika u 110 karnevalskih grupa. Prije samog početka publiku će na Korzu zabavljati Prve riječke mažoretkinje.

Pogledaj i ovo showbuzz Budi što želiš Riječki karneval: Dođi u luku različitosti

Uvijek rado primljeni gosti iz inozemstva nam ove godine dolaze u 8 grupa i to iz Italije (Verona, Este, Mirandola), Slovenije (Pobrežje - Ptuj), Crne Gore (Herceg Novi), Srbije (Vrnjačka Banja), uz mješovite grupe K.G. Nevera iz učeničkog doma Kvarnera i KG „Par-Nepar“ s članovima iz Slovenije, Belgije, Francuske i Danske. Tu je i 16 grupa iz cijele Hrvatske.

Karnevalske grupe će duž trase najavljivati voditelji na 6 pozornica. Nakon prolaska i posljednje grupe, tradicionalno spektakularnih Halubajskih zvončara, slijedi paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri i nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć gdje će okupljene zabavljati grupa Brevis i Duo Pegla te gosti iznenađenja te na pozornici na Korzu Trio Cukar i kafe.

Prije Međunarodne povorke već se tradicionalno kuhaju humanitarne jota i maneštra na Korzu, a nakon velikog finala ostaje još samo Pusni pondejak va Zamete, dan nakon toga pusni ophod Krimejskih feštara te na samom kraju priče suđenje i paljenje pusta na više lokacija u gradu.

Iako je ona nešto što se jednostavno mora vidjeti uživo, povorku će biti moguće pratiti i iz topline vlastitog doma putem direktnog prijenosa na portalu dnevnik.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene