Tek joj je 25

Druga je najmlađa glumica u povijesti s četiri nominacije za Oscar, a dosad je odbila značajne uloge

Saoirse Ronan (Foto: Getty Images) Saoirse Ronan (Foto: Getty Images) Getty Images 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Saoirse Ronan (Foto: Getty Images) +0 Saoirse Ronan (Foto: Getty Images) Galerija

Saoirse Ronan u najnovijoj ekranizaciji klasika "Little Women" utjelovila je Jo March, a natječe se za Oscara u kategoriji najbolje glumice.

Ima samo 25 godina, a druga je najmlađa glumica u povijesti koja je čak četiri puta nominirana za prestižnu nagradu OscarSaoirse Ronan u najnovijoj ekranizaciji klasika "Male žene" utjelovila je Jo March, a natječe se za Oscara u kategoriji najbolje glumice.

Pogledaj i ovo Saoirse Ronan (Foto: Getty Images) One su ponosne Eksplicitne scene dviju oskarovki podigle prašinu u Hollywoodu: "To nije tijelo kakvo sam imala u svojim dvadesetima"

Unatoč tome što je cijenjena među kolegama i glumila je u brojnim filmovima do svoje 25. godine, javnost malo detalja zna o Saoirse.

Glumica je jedino dijete, a odrasla je u obitelji koja baš nije imala novca za bacanje. Unatoč tome što nisu imali previše, roditelji su podučavali Saoirse kod kuće, a rano je krenula u svijet glume. Majka Monica pratila ju je na sve setove, a Saoirse je to bilo odlično jer je voljela da je majka svugdje s njom.

Nakon što je ostvarila zapaženije uloge, glumica je postala i ambasador Irskog društva za prevenciju nasilja nad djecom. Brine se i o sličnim fondacijama jer smatra da je veoma važno pomagati društvu iz kojeg potječeš.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

inside the @goldenglobes 💗 #saoirseronan

A post shared by Saoirse Ronan 💐 (@saorseronan) on

Ronan je glumila u filmovima "Brooklyn" i "Lady Bird" te je dobila pozornost kakvu zaslužuje i karijera joj je krenula uzlazno, no nije sve bilo tako zlatno uvijek. Bila je na audiciji za film "Harry Potter i red feniksa", ali nije izabrana jer je bila premlada za ulogu. Trebala je glumiti i patuljka u "Hobitu" te je upoznala redatelja Petera Jacksona, s kojim je kasnije trebala raditi i na filmu "Ljupke kosti". Ulogu je odbila jer je shvatila koliko se film snima te da neće imati vremena za druge uloge. Trebala je glumiti u "Avengersima" i "Ratovima zvijezda", no propustila je i te uloge.

Osim u filmovima, Saoirse je glumila i u TV serijama, glazbenim spotovima te u kazalištu. Mlada glumica, kao i brojne ostale kolegice, obožava odlaziti u kupovinu, no umjesto izlazaka više voli ostati doma i čitati povijesne knjige. Osim čitanja knjiga, voli plesti, kuhati te obožava plivati i surfati.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Izabel i Mateo Kovačić (Foto: Instagram) Mateo i Izabel Kovačić (Foto: Instagram) Izabel Kovačić (Foto: Instagram) +0 Izabel Kovačić (Foto: Instagram) Celebrity Supruga domaćeg nogometaša zaintrigirala prijatelje seksi svilenom haljinom i pozom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene