Zla kob

Mislite da je PETAK 13. puko praznovjerje - razmislite još jednom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ove poznate osobe nisu vjerovale u praznovjerje, ali to im nije pomoglo.

Praznovjerje ili ne, petak 13. za neke je poznate osobe bio uistinu koban dan, dan kada su izgubili život. Kada spojimo petak kojeg mnogi smatraju nesretnim danom i broj 13 koji nije baš najomiljeniji, dobijemo recept za ultimativnu katastrofu.

Pogledaj i ovo showbuzz Misterij Policajac tvrdi: 'Znam tko je platio milijun dolara za Tupacovo ubojstvo'

 

Tijekom povijesti mnogi su se važni i sudbonosi događaji odvijali baš na ovaj dan, petak 13. Ipak mi ćemo se pozabaviti nešto novijom povješću i poznatim osobama kojima je ovaj dan bio koban.

Među najpoznatijim osobama koje su preminule na petak 13. nalazi se slavni reper Tupac Shakur. On je na petak 13. 1996. godine preminuo od rana zadobijenih u pucnjavi u Los Angelesu. U ubojstvo je bila umiješana banda čijeg je člana večer prije Tupac navodno napao.

Sam Patch bio je prvi američki 'daredevil' i postao pravi celebrity kada je 1829. skočio u Niagrau. Sam je volio život na rubu što ga je na kraju i odvelo u smrt. Iako nitko ne zna što se zapravo dogodilo tog petka 13. nagađalo se da je Sam slučajno pao u hladnu rijeku. Tijekom prijašnjih skokova uvijek je skakao na noge, ali ovog puta udario je u površinu vode cijelim tijelom. Njegovo tijelo pronađeno je tek pred proljeće kada su ga pronašli zaleđenog u santi leda.

Ubio je više od 160 ljudi, a mnogi se i dalje plaše njegovog povratka

Tim Russer čuveni američki TV novinar, preminuo je na petak 13. 2008. nakon što je doživio infarkt u redakciji vijesti. Iako su ga kolege pokušale oživjeti, a hitna pomoć je stiga vrlo brzno, nesretnom Timu više nije bilo spasa.

Richard D Zanuck poznati filmski producent najviše slavnjen zbog svog rada na filmskim hitovima poput 'Ralja, 'Čahure', 'Čarlijeve tvornica čokolade', preminuo je u svom domu na petak 13. 2012. zbog zatajenja srca.

Sir Henry Segrave bio je prvi čovjek koji je postavio brzinski rekord kako na kopnu tako i na vodi. Baš ovaj drugi stajao ga je glave. Tijekom obaranja rekorda njegov gliser je naletio na deblo koje je plutalo u vodi, a pri velikim brzinama to je jako opasno. Gliser se razletio u komadiće, a Henry je zadobio teške ozljede. Odveden je u bolnicu gdje je došao k svijesti tek dovoljno vremena da bi saznao kako je uspio oboriti rekord. Odmah nakon toga je preminuo. Treba li naglasiti da je bio petak 13?!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene