Sukob se nastavlja

Nagrada joj neće biti dodijeljena 'ni pod koju cijenu'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Izgleda kako se sukob između Nives Celzijus i Sajma knjiga u Puli oko svečanog uručenja nagrade Kiklop neće baš tako brzo riješiti.

Odvjetnik Sajma knjiga u Puli, Rudolf Frančula, obavijestio je Srđana Simića, odvjetnika Nives Celzijus i njezine izdavačke kuće kako odgovorna osoba Sajma Magdalena Vodopija ni pod koju cijenu neće Nives dodijeliti nagradu Kiklop za Hit godine 2008. do zakonom propisanog roka, tj. ove nedjelje, jer ne može dopustiti da se Nives pojavi na dodjeli s ostalim dobitnicima za ovu godinu.

Pogledaj i ovo showbuzz Odgovorila na ruganje 'Ne mogu nas tako javno ponižavati!'

'Ne mogu nas tako javno ponižavati!'

Zbog ovako eklatantnog kršenja zakona Republike Hrvatske, diskriminacije, sramoćenja i nepoštivanja presuda Općinskog i Županijskog suda u Puli, odvjetnik Simić će već u ponedjeljak podnijeti zahtjev za novu ovrhu, ovog puta u duplom iznosu od 100 tisuća kuna za Sajam knjiga i 10 tisuća kuna za Magdalenu Vodopiju.

Također, u ponedjeljak podnosi i tri kaznene prijave protiv gospođe Vodopije - za diskriminaciju, za sramoćenje i za uvredu.

'Ovim putem još jednom izražavamo zgražanje zbog bezobraznog i bahatog nepoštivanja zakona Republike Hrvatske te apeliramo na Grad Pulu i Istarsku županiju da javno reagiraju jer se njihovi sponzorski novci, tj. novci građana Pule i Istarske županije troše na plaćanje ovrha i kazni zbog nepoštivanja zakona od strane gospođe Vodopije', tvde u dopisu za medije predstavnici Nives Celzijus.

'Skrećemo pažnju kako je pokušaj pravne smicalice o žalbi višem sudu, a sve kako bi se izbjegla ovrha, tek proziran spin budući da članak 50. Stavak 7. Ovršnog zakona Republike Hrvatske jasno kaže da eventualna žalba ne odgađa izvršenje ovrhe, a to je vrlo jasno kazao i sud u Puli u svom rješenju', tvrde predstavnici Nives, koja je 2008. godine s romanom 'Gola istina' zasluženo osvojila titulu vlasnice hita godine i samim time dobitnice Kiklopa.

'Svi smo šokirani novom bahatom porukom gospođe Vodopije i nepoštivanjem sudskih odluka. Ovaj inat nikako ne mogu razumjeti, a pogotovo ne mogu razumjeti da se netko može rugati sudovima u ovoj zemlji i još k tome trošiti novce poreznih obveznika na plaćanje vlastitih kazni. Očekujem pravovremenu reakciju svih nadležnih institucija', izjavila je autorica Nives Celzijus.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene