otpjevala najveće hitove

Kultna pjevačica Magazina priznala što misli o grupi danas, nakon dugo vremena je otkrila i što ju je zgrozilo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ljiljana Nikolovska prva je pjevačica Magazina koja danas živi i radi u SAD-u, a otkrila je što danas misli o grupi s kojom se proslavila.

Ljiljana Nikolovska kultna je pjevačica grupe Magazin koja je otpjevala jedne od njihovih najvećih hitova. Nakon što je objavljen singl "Kokolo" te istoimeni album, Magazin je postala jedna od najpopularnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije. Nikolovska se pak 1990. godine preselila u SAD, a od 1995. do danas sa suprugom živi u San Pedru.

U intervjuu za portal Novosti ispričala je što misli o današnjem Magazinu. Istaknula je kako je šteta ne koristiti prepoznatljiv naziv, misleći na grupu Magazin, ali smatra kako je to dvosjekli mač jer se time prodaje nešto čega više nema. "Ljude za glazbu vežu sjećanja i emocije i na ovakvom pristupu možeš kratkoročno profitirati, ali dugoročno gubiš identitet", kaže Nikolovska.

Pjevačica kaže kako Magazin ne pamti kao fenomen. Sjeća se da su konstantno putovali te su imali po dva do čak četiri koncerta dnevno, ponekad i u dva različita grada u istome danu.

"Sjećam se da nas je baš veselilo kada bismo na putu u kombiju čuli neku našu stvar na lokalnom radiju, pogotovo nakon onog nagradnog fijaska s "Piši mi" na Zagrebfestu 1985. godine, kada je publika napustila Lisinski jer nismo pobijedili", kaže Ljiljana na portal Novosti.

Kaže kako se danas zgrozi kada se sjeti nekih tekstova, ali slaže se da je u repertoaru Magazina bilo i onih bezvremenskih. Između ostalog je u intervjuu komentirala i kako joj nedostaje Split kojeg više nema. "Grad humora, beštima, serenada i suza, barki, kamena, cementa i zelenila, ruža, jorgovana i tratinčica, grad koji je proizvodio od najbolje krafne na svijetu do prekooceanskog broda", zaključila je pjevačica.

Ljiljanu Nikolovsku u Magazinu je naslijedila Danijela Martinović, nakon koje je glavna pjevačica bila Jelena Rozga. Kada je Rozga otišla na njezino je mjesto na kratko došla Ivana Kovač, koju je naslijedila Andrea Šušnjara, aktualna pjevačica ove slavne domaće grupe.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Kim Cattrall (Foto: Getty Images) Kim Cattrall (Foto: Profimedia) Kim Cattrall (Foto: AFP) Kim Cattrall (FOTO: Getty) - 3 +1 Kim Cattrall (FOTO: Getty) - 2 Celebrity Fanovi bijesni što se Samantha nije pridružila ostatku ekipe serije "Seks i grad", a evo kako je ona na sve reagirala!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene