Popularni dvojac

U dvije godine njihovi životi potpuno su se promijenili!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Gdje početi priču iza 2Cellosa? Godine truda, vježbanja, ... sve se promijenilo u njihovu korist kada su prije dvije objavili obradu 'Smooth Criminal' Michaela Jacksona i postali svjetska atrakcija zahvaljujući videu na Youtubeu.

2Cellos, odnosno Luka Šulić i Stjepan Hauser, osvojili su obožavatelje diljem svijeta. Njihov put bio je strelovit, te su vrlo brzo postali i svjetski slavni nakon što ih je prepoznato Sir Elton John.

Pogledaj i ovo In Magazin: 2 cellos - 5 Što su svirali, svirali su 2Cellos iskreno progovorili o razlozima razlaza i oproštaju s velikim stilom: "Tek sad smo prijatelji na kraju"

>> 2Cellos imaju novu obradu za ulazak Hrvatske u EU!

Bili su njegova predgrupa, a zatim su uslijedila gostovanja po američkim showovima, gostovanje u popularnoj seriji Glee, otvorili su burzu u New Yorku, zasvirali na Empire State Buildingu, pred britanskom kraljicom Elizabetom II. za Olimpijadu u Londonu, .... zadnji nastup u nizu bio je onaj za ulazak Hrvatske u EU gdje su na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića priredili spektakl za okupljene. Prije toga su i na Novoj TV zasvirali i predstavili svoju novu obradu skladbe 'U registraturi' jednog od najpoznatijih hrvatskih autora Arsena Dedića.

Premda su održali više od 300 koncerata u 40 zemalja svijeta i na drugom albumu 'IN2ITION' (producirao ga je kanadski producent Bob Ezrin, poznat po suradnji s Peterom Gabrielom, Aliceom Cooperom te skupinama Pink Floyd, Deep Purple, Kiss...) ugostili su mnoge zvijezde - Eltona Johna, Zucchera, Nayu Riveru, Lang Langa, Sky Ferreiru, Stevea Vaia… nastupali s Georgeom Michaelom i Red Hot Chili Peppersima, a dečki s nestrpljenjem očekuju samostalni koncert u Puli rodnom Stjepanovom mjestu. Surađivali su i s brojnim domaćim glazbenicima poput Urbana, Gibonnija, Olivera...

'Nemamo neke posebne pripreme, izletimo na stage, damo 200 posto i to je to, nema tu neke formule', kaže talentirani dvojac koji zna pripremiti spektakl. Ponosni su na činjenicu da su kroz svoju glazbu najbolji ambasadori Hrvatske. 'Oni koji znaju za nas, znaju i za Hrvatsku. Sve više ljudi zna za tu zemlju, što je odlično. Obično se odmah spomene Dubrovnik', rekli su nam dečki u jednom od intervjua.

Malo koji hrvatski izvođač ili glazbenik može se pohvaliti američkom turnejom u trajanju od mjesec dana. Osim toga iskusili su nešto posebno u domu Flying Bullsa, salzburškom Hangaru-7 spojili su dvije umjetnosti - letenje i glazbu.

'Imamo sreću da možemo raditi nešto što volimo - sve je to jedno veliko slavlje umjetnosti', izjavili su mladi violončelisti te poručili kako im je misija educirati klasičare da zavole rock glazbu, a rockere da zavole klasičnu glazbu.

Izgleda da su uspjeli u svojem naumu – uživajte u večerašnjem koncertu 2Cellosu u posebnom ambijentu pulske Arene!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene