Tužna strana 2023.

Velikani koji su nas napustili u godini iza nas: Neki od njih zadužili su nas glazbom i glumom, a neki nezaboravnim sportskim ostvarenjima!

In Magazin: umrli 2023. - 6 In Magazin: umrli 2023. - 6 DNEVNIK.hr 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: umrli 2023. - 1 In Magazin: umrli 2023. - 2 In Magazin: umrli 2023. - 3 In Magazin: umrli 2023. - 4 In Magazin: umrli 2023. - 5 In Magazin: umrli 2023. - 6 Hanka Paldum i Ćiro Blažević - 2 Hanka Paldum i Ćiro Blažević - 3 Hanka Paldum i Ćiro Blažević Saša Zalepugin, Tihana Harapin Zalepugin i Miroslav Ćiro Blažević +19 Miroslav Ćiro Blažević sa sinom - 1 Galerija

Nažalost, protekle godine napustili su nas brojni velikani.

Tužna vijest da je nakon duge borbe s teško bolešću, preminuo Ćiro Blažević odjeknula je i izvan granica Lijepe naše. Nogometni velikan, trener svih trenera, ostat će zapamćen kao jedno od najvećih imena hrvatskog nogometa, kojem je posvetio gotovo cijeli život.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević u mnogim će srcima ostati zapisan kao karizmatik koji je hrvatskom narodu donio brojne trenutke sreće. Na posljednjem ispraćaju počast su mu odali mnogi koji će ga pamtiti po njegovoj nepresušnoj energiji i optimizmu.

U ožujku je stigla tužna vijest da Jasmin Stavros boluje od raka kostiju. Omiljeni pjevač se u bolnicu javio zbog bolova u leđima, međutim, nakon dijagnoze ostao je na bolničkom liječenju. U svibnju je, nažalost, jedna od najvećih zvijezda domaće zabavne glazbe izgubila bitku s teškom bolešću. Bio je rado viđen gost u našoj emisiji, a u sjećanju će nam ostati po vedrom duhu i smislu za humor, koji je pred našim kamerama nerijetko pokazivao.

Maestro zaslužan za nezaboravne uspjehe Cibone i brojne medalje reprezentacije bivše države, jedinstveni Mirko Novosel, preminuo je u 86. godini. Najtrofejniji hrvatski košarkaški trener prvi je s ovih prostora primljen u obje kuće slavnih iz svijeta košarke. U briljantnoj karijeri najdraži trenuci su mu bili kada je Cibona ’82. prvi put postala prvak države te kada je, tri godine kasnije, bila europski prvak.

Nakon duge i teške bolesti napustio nas je Milo Hrnić, legendarni pjevač čija je glazba oblikovala generacije. Njegov odlazak ostavio je prazninu na sceni, koju je teško popuniti. Prodao je više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama koje nisu samo glazba, već su dio naše kolektivne memorije, dio našeg identiteta. Ovaj dubrovački slavuj nije bio samo pjevač, već i ikona koja je brojnim nezaboravnim hitovima ostavila neizbrisiv trag.

Prerano, u 55. godini života napustio nas je glumac Nenad Cvetko. Napustila nas je i zvijezda kazališta Komedija, poznata po ulozi u mjuziklu Jalta, Jalta, Sanda Langerholz.

Napustila nas je i spisateljica Dubravka Ugrešić, široj javnosti poznata po romanu Štefica Cvek u raljama života. Napustio nas je Boris Bučan, prvi hrvatski umjetnik u stalnom postavu njujorške MoMA-e. Oprostili smo se i od vječnog hvarskog dječaka, Jugana Splivala, slikara poznatog po fenomenalnim motivima mora.

Napustio nas je i dramaturg te nositelj brojnih književnih nagrada Vjeran Zuppa i televizijski urednik Obrad Kosovac. Na sam Božić zauvijek smo se oprostili od jedinstvenog Jure Gašparca. Veliki poznavatelj antikviteta i umjetnina surađivao je s IN Magazinom. Ostaju uspomene.

Pred sam kraj godine tišina se nadvila nad glazbenom scenom, nakon iznenadnog odlaska iznimno talentiranog umjetnika, Jurice Popovića. Životni partner naše dizajnerice, Matije Vuice, otišao je iznenada. Osnivač je grupa Trotakt projekt i Gracija, a u glazbene visine vinuo ih je Linđo.

Legendarni crnogorski glumac Žarko Laušević, kojeg ćemo pamtiti po ulozi u legendarnoj seriji „Sivi dom“, napustio nas je u 66. godini. Preminuo je i Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog Dugmeta.

Oprostili smo se i od brojnih svjetskih zvijezda. Napustila nas je kraljica rock and rolla Tina Turner, legendarni Chandler iz TV serije 'Prijatelji', Matthew Perry.

Otišli su i Jane Birkin, Gina Lollobrigida, Harry Belafonte, Raquel Welch, Milan Kundera, Toto Cutugno, Mohamed al Fayed, Tony Benett, Gina Lollobrigida, Rayan O'Neal, Sinead O'Connor, Shane McGowan, Sinad O'Connor…

Naravno, ovo je tek dio velikana koji su nas napustili u 2023. kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene