A mislili, šala...

Sejo Sexon otkrio kako je "Zenica Blues" vinula Zabranjeno pušenje u glazbenu orbitu: "Kao neko ružno pače!"

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Davor Sučić - Sejo - 8 Davor Sučić - Sejo - 7 Davor Sučić - Sejo - 6 Davor Sučić - Sejo - 5 Davor Sučić - Sejo - 4 Davor Sučić - Sejo - 3 Davor Sučić - Sejo - 2 Davor Sučić - Sejo - 1 Zabranjeno pušenje (FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) In Magazin: Zabranjeno pušenje - 1 +5 In Magazin: Zabranjeno pušenje - 2 Galerija

Poznati rockeri Zabranjenog pušenja podvrgnuli su se tretmanima ljepote. Nisu to učinili kako bi se pomladili, već zbog novog videospota za pjesmu "Ispod radara". Diplomirani profesor povijesti i nesuđeni psihijatar Sejo Sexon s Anjom Benetom podijelio je anegdote s početka karijere te otkrio kako su svoj megahit "Zenica Blues" smatrali "ružnim pačetom" na prvoj ploči.

Iako nova pjesma legendarnog Zabranjenog pušenja nosi takav naziv, kod publike definitivno nije prošla "Ispod radara".

Pogledaj i ovo Mario Valentić - 1 Za pamćenje! Mario Valentić vodi vas na svoju vijetnamsku avanturu: "Imali smo okvirni plan, ali..."

"Vidim da se ljudima sviđa, što je mene iznenadilo jer dosta je nespecifična. Prvo što je ljubavna, a dosta podsjeća na pjesmu "Možeš imati moje tijelo, ali dušu ne" koja je isto kako da kažem, primjerenija Crvenoj jabuci ili Plavom orkestru, tako nekim bendovima koji tu ljubavnu poetiku eksploatiraju puno češće", izjavio je Sejo.

U spotu koji je sniman u sarajevskom predgrađu Ilidži, holivudsku ljubavnu priču utjelovili su mladi bosanskohercegovački glumci Ivona Baković i Siniša Udovičić. Članovi Zabranjenog pušenja u staroj brijačnici podvrgnuli se pak zanimljivim tretmanima ljepote.

"Onda smo mi iskoristili priliku da si malo dotjeramo bradu, da se malo sredimo, tu su tretmani s toplim ručnicima, s nekim eteričnim uljima, tako da smo se na tom spotu jako lijepo dotjerali. Izgledali smo kao da smo s Beverly Hillsa", zaključio je.

A evo kako su izgledali kad su prije četriri desetljeća stigli u Zagreb u nadi da će snimiti svoj prvi album.

"Mi nismo došli reprezentativno u Zagreb. Imali smo par pehova, vlak je kasnio, pa smo izašli iz njega zgužvani, musavi, onda smo dosli u neku kafanu pred Jugoton, pa su nas tu momci iz Dubrave počastili. Bilo je tih pića malo previse. Iskreno, ja sam sebi ne bih izdao ploču da sam vidio takve ljude pred sobom", prisjetio se Sejo.

Vjerovali nisu ni u pjesmu "Zenica Blues" koja je Zabranjeno pušenje vinula u zvjezdanu orbitu.

"Ona se našla na toj traci kao neko ružno pače, kao neko nedonošće. Kad smo došli u Jugoton zavrtili smo i ju i odmah smo rekli ljudima ovo nije pjesma za ploču,to je naša zafrkancija. Kad su se javili rekli su samo jednu rečenicu: "ako vi nećete staviti ovu pjesmu na LP, mi to nećemo ni izdati, to je nama jedino što na tom LP-ju valja", otkrio je.

Možda niste znali i da je ovaj diplomirani profesor povijesti apsolvirao i na Medicinskom fakultetu i umalo postao psihijatar.

"Na kraju nisam završio taj fakultet, ali mislim da ga ne bih nikad ni radio. Mi smo doktori za r'n'r. A ta pshijatrija što sam ja htio specijalizirati, na neki način je radim i dan danas i sa sobom i s bendom i s ljudima", priznao je Sejo.

Kao klinac je pak maštao o tome da postane nogometaš. No trener mu je tu ideju ubrzo izbio iz glave.

"Govorio sam treneru meni je nogomet u srcu, meni je nogomet u duši, a on bi rekao vidiš - u tome i jest problem, treba ti preći u noge, hahaha", ispričao je Sejo.

Seji i danas osmijeh na lice izmami i anegdota s početka osamdesetih kad je Saša Lošić mislio da ga je djelatnica u pošti zamijenila s frontmenom Zabranjenog pušenja.

"On je s cigarom unutra, čeka red. Žena mu viče sa šaltera: "Momak, momak, Zabranjeno pusenje, Zabranjeno pusenje! A on gleda - Plavi orkestar, Plavi orkestar, hahaha! Mislio je da ga je zamijenila, hahah!", nasmijao se Sejo.

Rock ikone definitivno imaju materijala za dobru knjigu. Nove stranice mogli bi ispisati i na dočeku Nove godine kad će svojim hitovima zapaliti Tuzlu.

"Pozivam svu raju , kome ne bude teško doci do Tuzle , ni meni neće biti teško da mu platim piće", pozvao je Sejo sve na ludi provod.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene