Vrlo važna osoba

Davor Radolfi otkrio kojoj je ženi posvetio pjesmu: U braku je već četiri desetljeća, ali pjesma nije bila za suprugu

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Davor Radolfi - 1 Davor Radolfi - 3 Davor Radolfi - 7 Davor Radolfi - 8 Davor Radolfi - 6 Davor Radolfi - 5 Davor Radolfi (Foto: IN Magazin) +0 Davor i Jasna Radolfi (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

"Ti si moja lanterna na hridi i moj oltar prid kojim se molim" - ljubavni su stihovi koje je jedan od najpoznatijih hrvatskih kipara, slikara i pjesnika Izvor Oreb davno posvetio supruzi Emiliji. Romantične verse uglazbio je Zdenko Runjić, a volio ih je pjevati i Oliver Dragojević. "Mojoj Emiliji" novi latino život odlučio je udahnuti Davor Radolfi. Kojoj je pak ženi jedan od najvećih romantičara na domaćoj sceni posvetio pjesmu, zna ekipa In magazina!

U novoj pjesmi "Moja Emilija" Davor Radolfi opjevao je ne bilo koju, već ljubavnu priču jednog od najpoznatijih hrvatskih slikara, kipara i pjesnika Izvora Oreba te njegove supruge Emilije Karlavaris, akademske slikarice i kiparice, poznate po vrsnim minijaturama. Njihova iskrenost i ljubav kojom oplemenjuju svoj život u kojem stvaraju remek-djela, Davora je inspirirala da staru pjesmu ogrne u novo latino ruho.

Pogledaj i ovo Davor Radolfi i Saša Antić snimili himnu svih glazbenika - 1 ''Mnogi će se pronaći...'' Na hrvatskoj glazbenoj sceni rodila se još jedna neobična suradnja: Radolfi i Saša Antić snimili himnu svih glazbenika!

"To je stara pjesma, ne znam kad je ona napravljena, možda sedamdesetih, osamdesetih, tu negdje između sedamdesetih i osamdesetih, a pošto sam tolike godine prijatelj i sa Izvorom i sa Emilijom, Emiliju sam uzeo prvenstveno zbog toga. Ja sam rekao da je to poklon njihove ljubavi, te velike ljubavi koju oni žive, oni se ni u minutu u životu nisu rastajali, osim ako moraju, tako da je pjesma poklon njihovoj velikoj ljubavi ...", kaže Davor. 

Stihovima "Moje Emilije" koje je svojedobno znao otpjevati i veliki Oliver, Davor je jednostavno oduševljen.

U pjesmi čije je note davno napisao Zdenko Runjić, svoj glazbeni doprinos danas je dao i naš poznati jazz glazbenik i multiinstrumentalist Elvis Stanić. Za više nego originalan videospot zaslužni su pak Davorova kći Lea i njezin dečko Ivan.

Davorova lanterna već je gotovo četiri desetljeća supruga Jasna. No pjesmu je u bogatoj karijeri ipak, priznaje, napisao ne njoj, već jednoj drugoj, vrlo važnoj ženi u životu.

''Kad mi se rodila kćer onda sam napisao to Sara, Sara, onda kad su moju drugu kćer Leu pitali, a tata nije za tebe ni jednu, ona je rekla sve ostale su moje, tako da su onda i Jasnine ove ostale'', priča Davor. 

Ovaj rođeni Zagrepčanin s dalmatinskim korijenima danas je ponosni djed. Dida Davor uživa u svakom trenutku provedenom sa svojim unucima Maksom i Emom.

Izvor bi bez svoje Emilije postao prah, a Davor, priznaje nam za kraj, za svoju Emu, ako treba, čak i baletan.

''Čak smo par puta glumili Labuđe jezero, pa sam mora biti i baletan koji diže. Sve to mora biti zabavno. Život je preozbiljan i ovako i onako, treba to kroz zabavu, kroz zafrkanciju...'', zaključio je. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Victoria Beckham (Foto: Instagram) Boje Ukrajine - 1 Boje Ukrajine - 2 Boje Ukrajine - 3 +1 Boje Ukrajine - 4 Celebrity Victoria Beckham objavila fotografiju iz Vukovara koja je s razlogom postala viralna, evo koja je priča iza svega!  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene