Neostvarena želja

Trenutačno najpoznatiji Francuz s hrvatskom adresom poslao je poziv Luki Modriću: ''Bila bi mi čast!''

Nicolas Quesnoit, član žirija Plesa sa zvijezdama (FOTO: Anamaria Batur) Nicolas Quesnoit, član žirija Plesa sa zvijezdama (FOTO: Anamaria Batur) Anamaria Batur 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Nicolas Quesnoit (Foto: Dnevnik.hr) Plesna škola Nicolasa Quesnoita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Plesna škola Nicolasa Quesnoita (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nicolas Quesnoit (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nicolas Quesnoit (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Član žirija Plesa sa zvijezdama Nicolas Quesnoit (Foto: Dnevnik.hr) Nicolas Quesnoit (Foto: Nova TV) +0 Nicolas Quesnoit, član žirija Plesa sa zvijezdama (FOTO: Anamaria Batur) Galerija

Strog, ali prevedan član žirija Plesa sa zvijezdama Nicolas Quesnoit odškrinuo nam je vrata svojeg plesnog centra, koji dugi niz godina vodi sa svojom suprugom.

Kad ne sudi kandidatima ''Plesa sa zvijezdama'', Nicolas Quesnoit svoje dugogodišnje iskustvo i znanje nesebično dijeli s polaznicima svojeg plesnog Centra, koji već gotovo 17 godina vodi sa suprugom Ksenijom.

Pogledaj i ovo showbuzz Pred novinarima i žirijem Oduševili su sve: Zvijezde i njihovi partneri pokazali što su dosad naučili za show "Ples sa zvijezdama"

"Naša je politika podijeliti i osigurati plesnu tradiciju kroz generacije, od najmlađeg do najstarijeg. Cilj je svega toga povećati kvalitetu života, da se ljudi bolje osjećaju, da rade nešto korisno i jednostavno da bolje živimo", kaže nam Nicolas. 

Krešimir Ferlak, jedan od polaznika, potvrdio je da je u plesnoj školi uvijek dobra atmosfera: ''Zanimljivo je i uživamo na plesu. Nije me bilo lako nagovoriti, ali sretan sam što smo došli ovamo." 

Plesne korake u ovoj su školi naučila i brojna poznata imena poput Gorana Ivaniševića, Marina Čilića, Manuela Štrleka, Zrinke Cvitešić ili Tarika Filipovića. No plesač, učitelj i sudac, koji pehare i priznanja nema više kamo staviti, svoje plesno umijeće želio bi prenijeti na još nekog:

"To je Luka Modrić. Meni bi bila izuzetna čast. On i ja smo slične građe, pa me baš zanima kako bi se on gibao na glazbu. Luka Modrić, pozivam te u plesnu školu."

I Nicolas je, priznaje nam, u djetinjstvu maštao o nogometnoj karijeri. Iako je već tada bio višestruki državni prvak Fracnuske u plesu, u dobi od 11 godina umalo je plesni podij zamijenio nogometnim terenom.

"Onda su roditelji bili stroži i oni su rekli ne. Ti se moraš fokusirati u jednom smjeru, ne može se sve obaviti na pola. Mi smo puno uložili u ples i nastavit ćeš plesati, a kad budeš imao 18 godina, odlučit ćeš što ćeš sa svojim životom", prisjeća se. 

Nicolas je ipak mnogo prije punoljetnosti shvatio da je ples njegov životni poziv.

"U školi su me stalno prijatelji zezali i smijali se. Bile su to dosta teške predrasude, ali ja nisam previše uvredljiv po prirodi. Stvarno morate ići jako daleko da se razljutim, tako da to nisam uzeo previše u obzir. Nastavio sam svoj put", priča nam. 

Prije 18 godina putevi su ga doveli u Hrvatsku. Zemlju o kojoj je tada znao jedino preko televizije.

"Sve što sam znao o Hrvatskoj općenito je bio rat na telviziji. Dakle, možete zamisliti. Kad sam ja rekao svojim roditeljima i svom učitelju plesa da idem u Hrvatsku na probu, a možda ću i tamo živjeti, oni su mi rekli - pa ti si luđak."

Da su Francuzi imali pogrešnu percepciju o Lijepoj Našoj, Nicolas je shvatio već prvog dana svojega boravka na hrvatskom tlu...

"Zagreb je po meni najljepši grad. I jednostavno, ja sam se zaljubio. Ja sam rekao nakon tri mjeseca, tu sam došao, tu ću umrijeti", govori. 

Iz ljubavi prema hrvatskoj metropoli i svoju je plesnu školu nazvao Plesni centar Zagreb by Nicolas. No osim u grad, zaljubio se u međuvremenu i u svoju plesnu partnericu Kseniju. Ljubav su okrunili brakom te godinama odlično funkcioniraju, ne samo kao ljubavni već i kao poslovni par:

Cijelu priču pogledajte u prilogu IN magazina.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene