Slavna djeca

Djeca i slava - U mnogo slučajeva nema sretnog kraja

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Mnogi tinejdžeri sanjaju o tome da postanu holivudske zvijezde, no što točno donose slava i bogatstvo?

Postoji li tinejdžer koji ne sanja da u filmu zaigra s najvećim holivudskim zvijezdama? Na audicije se prijave milijuni djece, ali samo jednom se ostvari san.

Pogledaj i ovo showbuzz Smije li se to? Prizor za zgražanje - Punu kantu smeća istresla na ulicu!

Svjedoci smo kako malo koja od tih zvijezda doživi uspješnu tranziciju u odraslog glumca. U New Yorku smo dobili priliku o prednostima i nedostacima dječjih holivudskih zvijezda razgovarati s trenutačno najpopularnijom djevojčicom Quvenzhané Wallis.  S nepunih 12 godina, učenica 6. razreda osnovne škole u svojoj biografiji ima nominacije za Oscara i Zlatni globus.

'Mislim da imam normalno djetinjstvo. Ali mnogi me prepoznaju i znaju da sam Quvenzhane. Škola mi ide dobro. Uprao sam završila nešto... Oni mi pošalju zadaću, ja je napravim i pošaljem je natrag', rekla je djevojčica.

Mladi Srbi hvale se bogatstvom na društvenim mrežama

Među svoje prijatelje Quvenzhane ubraja Jay Z-ja, Willa i Jadu Smith te glumce iz svojeg najnovijeg filma Annie. Otkrila nam je kako je bilo glumiti s Cameron Diaz i Jamiejem Foxxom.

'Bilo je zabavno raditi s njih dvoje. Jamie Foxx bio je zbilja smiješan, a Cameron Diaz je također draga, bila mi je kao majka. Bilo je dobro', otkrila je djevojčica.

Nažalost, priče o djeci glumcima u mnogo slučajeva nemaju sretan kraj.

Zvijezda filma 'Sam u kući', Macaulay Culkin, bio je najveća zvijezda popularnog filmskog serijala te postao najbolje plaćeni glumac svih vremena, no danas ne izgleda više tako dobro. 2004. uhićen je pod utjecajem tableta za spavanje zbog posjedovanja droge.  Ništa bolje nije prošla ni kraljica skandala, dječja glumačka zvijezda Lindsay Lohan, koja češće od filmskih setova posjećuje ustanove za odvikavanje od droge i alkohola.

'Djeca se žele time baviti, odabrala su to. Da ne žele, ne bi bila glumci', kaže filmski redatelj Shawn Levy.

Ime dječje zvijezde Christiana Slatera, koji je prvu ulogu odigrao s 15 godina, danas je poznatije američkoj policiji nego međunarodnoj publici. Njegov najpoznatiji ispad bio je kad se bježeći od policije pokuašo obraniti gađajući ih svojim kaubojskim čizmama.

Kako većina njih kad odraste više nije zanimljiva filmskoj industirji, u toj fazi djeca počnu patiti od depresije i različitih oblika asocijalnog ponašanja. 'Počnu ih mučiti pitanja tko sam ja bez te slave, bez te uloge... Kako će me drugi ljudi doživljavati sada za razliku od onoga što sam bio ', objašnjava stručnjak Boris Blažinić.

Na sreću, u Hrvatskoj ovakav scenarij nije moguć jer čak i ako dobijete ulogu, njome se nećete obogatiti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene