Kulinarsko uzbuđenje počinje!

Pogledajte što sve skriva najpoznatija kuhinja u Hrvatskoj, u obilazak vas vodi chef Stjepan Vukadin!

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Masterchef - 6 In Magazin: Masterchef - 5 In Magazin: Masterchef - 4 In Magazin: Masterchef - 3 In Magazin: Masterchef - 2 +0 In Magazin: Masterchef - 1 Galerija

Najpoznatija kuhinja u Hrvatskoj, ona MasterChefa, večeras ponovno otvara svoja vrata. Tom smo prilikom onamo i zavirili - te doznali što sve sadrže radne jedinice. U obilazak studija samo za In magazin vodi vas član žirija Stjepan Vukadin!

Večeras u 22 sata počinje još jedna gastro avantura. A oni kandidati koji uspješno prođu audicije i svojim jelima zadovolje istančana nepca žirija, dobit će priliku kročiti u paprenu kuhinju.

''Impozantna kuhinja, s dosta radnih jedinica, ove godine više nego ikad.. Što ih očekuje trud, trud, trud rad i napor. Puno, puno iznenađenja, puno nekih novih situacija, dosta edukacije i mislim da ove godine idemo od starta od početka, baš onako kako treba biti'', objasnio je Stjepan Vukadin pa nam pokazao kako podest MasterChefa izgleda iz njihove perspektive. 

A kako je njemu vidjeti sve kandidate na okupu?

''Pa znaš što, kako je onako iz početka onda je sve teže i teže zato što ne vidiš ovako zadnje redove, prve naravno vidiš, ali super je stvar što čujemo.. Kako imaju bubice i mi ih imamo u uhu tako da čujemo tko što govori, tko što šapće u zadnjim redovima, tako da to zna biti jako zanimljivo'', objasnio je Vukadin. 

A što se događa kad Stjepan uoči trenutke dok kandidati kuhaju, ali i da to neće ići u dobrom smjeru, dođe li mu da im kaže - hej, što radite?

''Pa naravno, mislim ne možemo ih sve obuhvatiti, koliko je kuhanje tip 45 minuta ili sat vremena, ne možemo ih sve obići, ali svakako kad vidimo neku situaciju možda da nije kako treba, ne smijemo im pomagati kao pomagati, nego kad govorimo neke stvari moramo govoriti općenito svima'', objasnio je Vukadin. 

Je li se sad već navikao na sve kamere koje snimaju svaki njihov pokret?

''Pa znaš što, ima nekij 9-10 kamera s ove strane, imamo dvije kamere bruice što hvataju sve odozgo, preko 10,11 kamera, preko stotinjak profesionalaca iz same produkcije koja radi na ovoj strani, u biti koja se ne vidi, mi ih vidimo jer smo tu u studiju i samo mogu reći  da nema tih ljudi definitivno ne bi bilo ni MasterChefa'', dodao je. 

Objasnio je Vukadin i radne jedinice, te što se nalazi u ladicama. 

''Za prvu radnu jedinicu nema nekako određenog pravila, općenito po radnim jedinicama osim ako nije neki zadatak ili izazov, određena neka tema, općenito raspored nema nekog smisla nego onako kako ih rasporedimo i to je to. Ovdje u ladicama imamo neku osnovnu opremu, noževi, folija - jedna druga aluminijska prozirna, krpa mora bit naravno, rukavica da nam se ne opeku.. Imamo kaciolu, ili kutljaču ili kako kažete šeflju. Kuhača, francuzica s rupicama, papir za pečenje, jedna špatulica, pinceta, pinceta za kosti, gulilica za koru, žlicem vilice, noževi uvijek moraju probavati. Bez rukavica nigdje, zato što je bitno, kad rade s nekim stvarima koje termički ne obrađuju, onda zahtjevamo od njih da imaju rukavice, ako rade ribu i rade carpaccio, neće je termički obrađivati moraju koristit rukavice'', objasnio je Vukadin. 

A gdje žiri bude dok kandidati kuhaju?

''Tu smo ti cijelo vrijeme s ove strane u kontroli, gledamo pratimo, što dobro rade, gdje bi mogli grešku napraviti.. Zašto poslije komentiramo ta jela, probamo jela ne radi nas nego radi njih da im ukažemo na grešku jer kako kažu iz grešaka se uči'', dodao je Stjepan, 

Neće biti dosadno, gledajte Masterchef svakako na Novoj TV od 22 sata!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene