''imala sam sreću''

Iza naše glumice brojna su postignuća, ali i strašan životni trenutak: ''Hitno sam operirana, oporavak iziskuje svoje''

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Ivana Roščić - 6 In Magazin: Ivana Roščić - 5 In Magazin: Ivana Roščić - 4 In Magazin: Ivana Roščić - 3 In Magazin: Ivana Roščić - 2 In Magazin: Ivana Roščić - 1 Ivana Roščić Ivana Roščić - 9 Ivana Roščić - 3 Ivana Roščić - 5 +4 Ivana Roščić - 4 Galerija

Svoj život i svakodnevicu doslovno je morala staviti na pauzu. Ne zato što je to željela, već zato što je morala. Kazališna, televizijska i filmska glumica Ivana Roščić javno je odlučila govoriti o svojem zdravstvenom stanju i operaciji koja joj je spasila život. Nakon 2 godine vratila se na scenu i u svakodnevicu. Sve je ispričala za In magazin.

Iza nje su brojne predstave, filmovi, nagrade, ali i strašan trenutak prsnuća aneurizme na mozgu, agonija, operacija. Vraćanje u život. Glumica Ivana Roščić, nakon dvije godine, kaže, napokon se osjeća svojom:

''Znači prije dvije godine sam imala izljev krvi u mozak, prilikom prsnuća aneurizme, za koju nisam ni znala da ju imam, hitno sam operirana, oporavak iziskuje svoje. Znaš ja uvijek naglašavam da sam imala sreću, u tome svemu ali da je bio šok za mene za moju cijelu obitelj i prijatelje, apsolutno'', priča Ivana. 

Ni u jednom trenutku nije dvojila javno reći što ti se dogodilo... 

''I sami znamo koliko je važna prevencija i prepoznati simptome na vrijeme je ključno i bitno, ovo je isto vrsta moždanog udara. I upravo zato što ni sama nisam znala, prije sam odlučila javno progovoriti o tome, jer na taj način osvještavamo potencijalne rizike, simptome, i ako reagiramo na vrijeme spasiti bez većih posljedica'', priča Ivana. 

Imala je i napade panike i s time se borila.

''Da, meni se odogodilo da kad sam izašla iz bolnice da sam mislila sjajno. Međutim psiha radi svoje, podsvjest, imala sma takve napade panike, koji su trajali po sat vremena, i onda sam se uhvatila u koštac s njima, i krenula redovito na psihoterapiju, pomagala sam se raznim tretmanima, arjuvedskim, zen sound terapijom, da se vratim ponovno da se ucentriram. I zvukovi i tijelo, kao da lebdim dva metra iznad zemlje, zvuči sjajno ali nije, jer zapravo nisam osjetila dovoljno svoje tijelo kao što sam ga osjećala nekad'', priča Ivana. 

A sve to pred očima njezine djece Tome i Margite:

''Suprug je bio potpora - apsolutno - ali trebalo je djeci objasniti da mama nije dobro - on je krenuo s tim dok sam još bila u bolnici da mi je nešto sa nogom da sam pala, međutim oni su bučni, imali su 4 i 6 godina, jednostavno, rekli smo da sam imala potres mozga i bili su brižni, nježni, držali za ruku, vodili'', priča Ivana. 

Kakva je Ivana izašla iz svega ovog? 

''Ne mogu reć da sam prije nešto blentavo išla kroz život, uvijek bi bila zahvalna na svakom poklonjenom trenutku sa svojim obitelji, ali uzdrmalo me u početku iz temelja. Mislim da svi moramo izvući zadnji atom snage, ali naglašavam ja sam imala pogonsko gorivo, moju djecu i supruga koji su moje zdravlje'', kaže Ivana. 

Filmskom setu već se nakratko vratila, no veći zalogaj bile su joj pozornica i publika.

Kakav je osjećaj vratiti se pred publiku?

''Izlazak pred publiku aposlutno nije lagan, pogotovo premijera, generalna, i kad se skupi jako puno ljudi. Uvijek je to neka vrsta stresa barem za mene. I cijelo vrijeme si stavljam u glavu sasvim ti je dobro, dobro si, zdrava si'', kaže. 

U matičnom kazalištu Gavella, odigrala je premijerno predstavu "Deca", komad rađen prema nagrađenom djelu srbijanske autorice Milene Marković:

''Nema raspodjele uloga, mi smo svi taj glas romana, ne mogu reć da igram Milenu, nitko od nas ne igra Milenu, ali svi smo taj njeg glas iz tog romana, što ona je i što nije, što je fikcija, što je stvarnost'', zaključila je Ivana. 
 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene