Premijera u Varaždinu

Helena Minić Matanić nakon tri poroda vratila se na daske koje život znače: ''Raditi se mora''

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Helena Minić Matanić Helena Minić Matanić - 1 Helena Minić Matanić - 2 Helena Minić Matanić - 3 Helena Minić Matanić Helena Minić Matanić Helena Minić Matanić Helena Minić Matanić +0 Helena Minić i Dalibor Matanić Galerija

Helena Minić Matanić vratila se na scenu varaždinskog HNK, gdje je u srijedu premijerno izvedena predstava "Bogovi", koju je režirao njezin suprug Dalibor Matanić. Kako je raditi sa suprugom te kako se samo nekoliko dana prije premijere borila s vodenim kozicama najstarije kćeri, otkrila je ekipi In magazina. Bila je ovo prva premijera otkad je na čelo HNK Varaždin stigla Senka Bulić.

O mentalnom nasilju i površnosti kulture društvenih mreža progovorio je redatelj Dalibor Matanić u novoj predstavi "Bogovi", premijerno izvedenoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Pogledaj i ovo Helena Minić Matanić (FOTO: Duško Marušić/Pixsell) "nije bilo sluha" Helena Minić Matanić donijela drastičnu odluku: "Trenutno sam na ulici"

''Uljepšava se, dekorira se pije tablete za sve i svašta, znači bježi od realnosti i onda kad se mora suočiti s istinom onda nastaju problemi'', priča Dalibor. 

U ovoj predstavi glumi i Matanićeva supruga Helena Minić, koja se nakon duge pauze vratila u kazalište. Privatno i profesionalno, kažu, bez problema su odvojili.

''Prije nekoliko godina moja žena je rekla da nikad neće raditi sa mnom i zaprijetila, ipak se vratila i pokazala da može raditi sa mnom. Ja mislim da je ona sjajna glumica i ovdje je pokazala što zna'', govori Dalibor. 

''Koliko god da se protivim, sad kad Dado ovo čuje, on uvijek govori da ja ne želim raditi s njim, a želim raditi s njim, on je toliko inspirativan, širi neke nove svijetove, dimenzije tako da apsolutno volim, a evo ako smo uspjeli sada nadam se da ćemo i u budućnosti uspijevati'', kaže Helena. 

Helena je nova članica ansambla varaždinskog HNK, a nije nimalo jednostavan zadatak uskladiti troje djece i pripremu nove predstave.

''Najstarija mi je pet dana pred premijeru dobila vodene kozice, ali to je život. Treba stisnuti i ići dalje, dići glavu, raditi se mora, šest godina sam bila doma s njima, bit ću još uvijek, ali moramo hrabro stupati dalje'', kaže. 

"Bogovi" su prva prva predstava iz programa nove intendantice HNK Varaždin Senke Bulić.

''Ja sam tu tek dva mjeseca i radim cijelo vrijeme. Preda mnom je jedan veliki repertoar tako da niti ne razmišljam kako je biti, nego pokušavam ispuniti sve ono što sam zamišljala'', kaže Senka. 

Senka je na premijeru stigla u pratnji 18 godina mlađeg partnera Damira, čija joj potpora mnogo znači.

''Aspolutno smo sretni i zadovoljni. Važna je sva podrška, važno je da vas građani podržravaju, prijatelji podržavaju, politika,sve je apsolutno važno'', kaže.

Podržati kolege došli su mnogi glumci.

''Izvrsna predstava, izvrsna ekipa. Jako sam ponosan na moje mlade kolege i naravno stariji dio ansambla'', kaže Marko Petrić. 

Marko Cindrić, Hana Hegedušić, Stojan Matavulj samo su dio glumačke postave ove predstave, a nakon premijere emocije su na vrhuncu.

''I pod adrenalinom i pod emocijama još se malo i tresem sva, ali to je normalno kad je premijera'', kaže Hana. 

''Imali smo fakat super rad s redateljem gospodinom Matanićem, super nas je vodio kroz finale i priča se lijepo slagala i jedva sam čekao izaći pred publiku i vdjet što će se tu dogoditi u toj komunikaciji nas i publike'', govori Marko Cindrić. 

Kad je uloga u pitanju, za Helenu Minić ne postoje granice.

''Pa zapravo ja nemam baš nešto na što ne bi pristala. Ja sam se i razodijevala, nekako mi je to i glupo i neugodno upće o tome pričati. Smatram da glumac mora imati paletu svega'', kaže Helena. 

"Bogovi" prikazuju generacijski sukob unutar obitelji koji razotkriva i obiteljske traume i društveni kontekst nasilnih praksi. Tema je to u kojoj će se mnogi prepoznati.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene