''Ovo je istina''

Cetinski i Jure Brkljača u izolaciji snimili svoj prvi duet, stihovima, bude vjeru u bolje sutra

Tony Cetinski i Jure Brkljača - 1 Tony Cetinski i Jure Brkljača - 1 In Magazin 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Tony Cetinski i Jure Brkljača - 1 +0 Tony Cetinski i Jure Brkljača - 3 Galerija

Iako su ostali doma, i to u različitim gradovima Tony Cetinski i Jure Brkljača snimili su svoj prvi duet. Glazbu i stihove pjesme "Ovo je istina" potpisuje hitmjeker Miroslav Rus. Ako ste se ovih dana pitali zašto nam se sve ovo događa, možda odgovor pronađete upravo u Rusovim stihovima koji bude vjeru u bolje sutra.

Ima nešto dobro u lošem - iz izolacije poručuje hitmejker Miroslav Rus. Kroz njegove note i verse po prvi put u duet udruženi vokali Tonyja Cetinskog i Jure Brkljače daju nam odgovor na pitanje koje svi ovih dana postavljamo: zašto nam se sve ovo događa?!

Pogledaj i ovo Tony Cetinski publika pjevala umjesto njega Cetinski pao na bini u Beogradu pa zabrinuo fanove, kolege su mu pohitale u pomoć, nezgoda je snimljena!

''Razmišljao sam jako puno o svemu što nas je zadesilo, razmišljao sam o ljudima, prijateljima, o rođacima , gdje su, kako su , kako se snalaze u svemu ovome. Razmišljao sam o tih tisuću zašto koje smo sebi postavili i došao sam do nekog zaključka što je to što bi se moglo kriti iza svega ovoga. Ovo je istina za sve loše što činili mi smo, za sve dobro što činili nismo'', zaključio je Miroslav Rus

Cetinski kaže da je upravo ta prednost kod Rusa što on osjeća bilo naroda. 

''On osjeća na taj jedan vrlo pristupačan i jednostavan način. On ustvari samo napiše ono što narod misli!'', kaže Cetinski. 

Juri Brkljači duet s Cetinskim je ostvarenje snova. 

''S obzirom koliko dugo već poznajem Tonija i da me uveo u ovu glazbenu priču, mislim da je bilo logično da napokon snimimo duet i drago mi je da smo se sreli u ovakvoj pjesmi koja motivira ljude u ovoj situaciji i pjesma koja šalje duboku poruku'', zaključio je Jure. 

Ne moramo čitati između redova, jer Rus je svojim svima razumljivim stihovima do kraja proniknuo u samu srž problema.

"Priroda pamti, priroda vraća. Tko to ne cijeni, taj skupo plaća'', zaključio je. 

Iako na prvu zvuči pesimistično, ova pjesma upravo je suprotno. Vrlo je optimistična jer budi vjeru u bolje sutra.

''Da će doći svjetlo nakon svega ovoga i da ćemo izaći još jači, ali i pametniji. Pa, ajde budimo pametniji. Kad sve ovo prođe više ćemo cijeniti i zagrljaje, više ćemo cijeniti odlaske na večeru, više ćemo cijeniti sve ono što nam je sad uskraćeno'', kaže. 

''Pjesma malo zadire i u tu nekakvu duhovnost i neku sposobnost čovjeka da prodireći u samog sebe zapravo pronalazi snagu za koju je zaboravio da ju ima u trci za materijalnim, u trci za zapravo bezvrijednim stvarima. Mnogi to sad vide, vjerujte mi, Svijet se promijenio.", govori Rus. 

A promjenio se i način snimanja pjesama i spotova u ova teška vremena. Glazba ne poznaje granice, pa je ovaj singl sniman u izolaciji u čak četiri različita grada.

"Sve su radili laptopi i nejvjerojatno je kako smo dobili dobar zvuk. Ja mislim da u studiju ne bismo ništa bolje napravili to. Tony je bio u Istri, Jure u Zadru, ja u Zagrebu i u Topuskom,  nismo se vidjeli uživo, ali napravili smo nešto živo.", oduševljen je Rus. 

Pjesma sa snažnom porukom dobila je i snažan spot pod redateljskom palicom Hrvoja Banića.

"Spot mi je posebno drag, zato što pratite to jedno malo biće koje prolazi kroz tu jednu šumu u kojoj nema nikoga, u kojoj su samo ti neki stari automobili , neki ostaci neke civilizacije koja tako ostavlja tragove za sobom!"

Iako smo za sobom često ostavljali samo ružne tragove, ova civilizacija ipak neće izumrijeti. Shvatimo ovo kao opomenu koja tako snažno zvoni na sveopće buđenje:

"Ostanite i vi dobri. Ostanite pametni, ostanite još malo disciplinirani, a onda ćemo zajedno divljati na koncertima i grliti se i ljubiti. Veliki pozdrav.", zaključio je Cetinski za kraj. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene