Dame, pozor!

Visok, crn i virtuoz na glasoviru: Upoznajte najpoželjnijeg hrvatskog neženju u iseljeništvu

Antonio Macan (Foto: Dnevnik.hr) Antonio Macan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Antonio Macan (Foto: Dnevnik.hr) Antonio Macan (Foto: Dnevnik.hr) Antonio Macan (Foto: Dnevnik.hr) Antonio Macan (Foto: Dnevnik.hr) +0 Antonio Macan (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Upoznajte Hrvata s frankfurtskom adresom koji nosi titulu jednog od najpoželjnijih neženja u iseljeništvu.

Za blagdansko ozračje na glavnoj šetnici u Frankfurtu djelom je zadužen i jedan Hrvat. Da zasvira na svom unikatnom pokretnom glasoviru i razveseli prolaznike Antonia Macana ne mogu spriječiti ni debeli minusi.

''Ta ideja sa off road glasovirom je posebna, ne vjerujem da je ima uopće u Europi. To je kao jedna senzacija u Frankfurtu. Zarada ovisi o danu. Imam tu još dva radnika koji rade, oni se isto trebaju platiti, cijeli transport, tu je ipak jedna veća logistika. I naravno, treba sve podijeliti kako treba'', priča nam. 

Antonio je crno bijele tipke upoznao već s četiri godine, a nekoliko godina kasnije već je svirao Bacha, Mozarta i Beethovena. Ovaj talentirani glazbenik rođen je u Frankfurtu, a korijene vuče iz Lijepe naše.

''Otac mi je iz Sinja a majka iz Pirovca. A ja imam tu južnjačku krv, ali isto tako i njemački mentalitet. Imam disciplinu svoju, svoj tempo, svoj ritam. To je dobro od oba svijeta. Mislim da nema ništa bolje od šarma Dalmatinca i radnog elana Njemca. Znam biti i opušten, a s druge strane sam strogo u poslu i nema boljega'', kaže nam. 

On svira, sklada, producira, a nijedan dan ne prođe bez treninga.

''Za mene je izgubljen dan ako nema sporta ili ako pravim sport, a gdje se ne znojim. Točno znam što sam pogriješio. Zato nikad ne nosim mobitele na sport, s nikime ne pričam, koncentriram se i ako imam vremena čak dva puta dnevno treniram'', kaže nam. 

Rođen je u Njemačkoj, ali fantastično govori hrvatski. 

''Da, roditelji su zaslužni za to. To je isto do karaktera. Moji roditelji imali su u planu da mi sve omoguće, pa tako i hrvatski jezik. Išao sam u školu ovdje u Frankfurtu, naravno da sam to uvijek održavao, uvijek kad sam imao mogućnost sam pričao hrvatski, na svakom mjestu'', objašnjava nam. 

Priznao nam je i da su Njemice drugačije nego naše djevojke. 

''Zatvorene su, dosta su ravne, kod nas je to ipak sve malo toplije i ljepše možda čak'', siguran je. 

Antonio se nedavno vratio s koncertne turneje po Americi, a sljedeće godine putuje u Aziju. Kada ga pitate osjeća li se više kao Njemac ili Hrvat - odgovor je jasan.

''Ako sam možda danas u Njemačkoj, možda sam u Aziji, druge godine negdje drugdje, glavno da imam dobru okolinu oko sebe. Pozitivnu'', njegov je stav. 

Čini se da ovaj mladi Hrvat s njemačkom adresom nema neke posebne želje za ove blagdne, on već živi svoj san.

Cijeli intervju pogledajte u prilogu IN magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene