Baš tragična priča...

Preminuo je u dobi od samo 33 godine, a svjetsku slavu ostvario je u filmu po kojem ga sigurno svi znate

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Chris Farley svjetsku slavu stekao je u komediji "Ninja s Beverly Hillsa", a njegova tragična smrt, kao i životna priča sve su šokirali. Preminuo je 1997., a imao je samo 33 godine.

Chris Farley ostao je upamćen kao komičarska legenda 90-ih, a postao je poznat kao dio showa "Saturday Night Live".

Pogledaj i ovo You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah teen dramska komedija Film koji će biti potpuni hit tinejdžerima, ali je iznimno šarmantan za pogledati i ako ste malo stariji

Njegova životna priča jedna je od tužnijih u Hollywoodu u kojem je važno mjesto stekao zbog svog humora.

Svojedobno je Adam Sandler rekao da je najsmješniji čovjek kojeg je upoznao. Slavu je stekao i izvan Amerike te imao milijune obožavatelja, no, nažalost, mlađe generacije slabo ga poznaju. 

Rodio se 15. veljače 1964. u Madisonu kao Christopher Crosby Farley, sin lokalnog biznismena Toma Farleyja i domaćice Mary Ann. Osim njega, njegovi roditelji imali su još sinove Johna i Kevina te kćer Barbaru, a svi su našli svoj put u nekoj umjetnosti. 

Chris je završio studij smjera kazalište i televizijska mreža na Sveučilištu Marquette u Milwaukeeju. Nakon što je diplomirao, spremao se raditi za oca u njegovoj tvrtki, no ljubav prema glumi i komediji bila je jača. Uskoro je postao dio komične kazališne skupine Ark Improv, a kasnije je dio ekipe Drugo kazalište. 

Upravo mu je ta odluka donijela poznanstvo s Lorneom Michaelsom, producentom poznate televizijske emisije "Saturday Night Live". Dobio je angažman u njoj, a zatim i ponude za filmove. Jedna od njegovih najzapamćenijih uloga je ona u komediji "Tommy Boy" iz 1995. koja je imala veliki odjek među publikom i solidnu zaradu. Naime, u nju je uloženo 20 milijuna dolara, a zaradila je 32 milijuna. 

Ipak, svjetsku slavu donijela mu je 1997. komedija "Ninja s Beverly Hillsa" i činilo se da tek počinje Chrisov pravi uspon u filmskom svijetu. No dok je ispred kamera izgledao sretno i nasmijavao javnost, Farley se borio s ovisnošću o drogi i alkoholu. Kako su pisali američki mediji, bio je čak 17 puta na odvikavanju, ali svaki put je pokleknuo. 

Preminuo je 18. prosinca 1997. u dobi od 33 godine, a brat John ga je pronašao u njegovu stanu. Obdukcija je pokazala da se predozirao kombinacijom kokaina i morfija te je smrti doprinijelo i to što je imao slabo srce nakon godina ovisnosti. 

Prema pisanju američkih medija, noć prije smrti Chris je tulumario s prostitutkom u svom stanu u Chicagu. Ona je pobjegla kada je shvatila da je preminuo i sljedeće jutro našao ga je brat. 

Inače, Farley je posmrtno 2005. dobio zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih, a tijekom svoje karijere odigrao je 26 uloga. 2015. je snimljen dokumentarno-biografski film o glumcu pod nazivom "Ja sam Chris Farley" koji se bavi njegovim kratkim i vječnim nasljedstvom u svijetu komedije. 

U filmu su prikazani intervjui s brojnim Farleyjevim suradnicima i prijateljima, od Adama Sandlera i Davida Spadea pa do Boba Odenkirka i Mikea Myersa. U snimanju su sudjelovali i članovi njegove obitelji, a ima i dosta arhivskih snimki. 

“Postoji posebna kategorija ljudi s kojima sam radio koji su nevjerojatno talentirani. Chris Farley bio je jedan od njih i mislim da je i publika njega prepoznala kao komičara koji će ih uvijek znati nasmijati”, izjavio je Lorne Michaels, producent emisije "Saturday Night Live", koji je surađivao s najvećim komičarima posljednjih nekoliko desetljeća.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Luka Nižetić i more Celebrity Zbog urnebesnog videa koji je objavio Nižetiću se javilo pola naše estrade, on je prošao dobro, brine ga samo jedno!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Idris Elba (Foto: Profimedia) Idris Elba (Foto: Getty Images) Tom Hardy (Foto: Getty Images) +0 Richard Madden (Foto: AFP) Preporuke ANKETA: Koga biste voljeli vidjeti kao sljedećeg Jamesa Bonda? Ovo su imena koja se trenutačno puno spominju

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene