poznata po rastrošnosti

Potrošila je 16 milijuna funti na skupi nakit, kavu i čaj, a sada mora objasniti odakle joj novac, inače će sve izgubiti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zamira Hajiyeva voli trošiti novac, a supruga bivšeg čelnika azerbajdžanske državne banke nije se libila milijune ostaviti za skupe sitnice. Sada mora objasniti odakle joj bogatstvo, jer će joj u protivnom britanski sud sve oduzeti.

Supruga bivšeg čelnika azerbajdžanske državne banke, koji je u zatvoru zbog pronevjere novca, Zamira Hajiyeva, mora se odreći svoje luksuzne kuće vrijedne 15 milijuna funti ako ne uspije potvrditi odakle joj novac. Zamira se žalila britanskom sudu zbog naloga da otkrije podrijetlo novca, a ako ne dokaže kako je stekla bogatstvo, britanska Nacionalna agencija za kriminal ima pravo zaplijeniti joj imovinu od 22 milijuna funti, dvije vile i golf-teren u Velikoj Britaniji.

55-godišnja Hajiyeva u problemima se našla prije dvije godine kada je na snagu stupio tzv. "McMafia", zakon protiv korupcije. Britanski mediji pratili su je u stopu, a otkriveno je kako je u luksuznim trgovačkim centrima u periodu od 10 godina potrošila čak 16 milijuna funti, piše Sky News. Samo na čaj i kavu potrošila je 24.000 funti, a za čokolade je ostavila 32.000. Obožava skupocjeni nakit te je tako s računa "očistila" 4,9 milijuna funti, a nije štedjela ni na igračke na koje je potrošila 250.000 funti. Jedan dan joj je trebao da potroši 600.000 funti, a više nema pravo na žalbu sudu.

Inače, njezin suprug Jahangir Hajiyev uhićen je 2015. godine u Azerbajdžanu zbog pronevjere više od 100 milijuna funti iz državne banke, čiji je predsjednik bio od 2001. dok ga nisu uhitili. U zatvoru služi 15-godišnju kaznu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene