kakva priča!

Roditelji su je zbog izgleda ostavili ispred sirotišta, a ova neobična ljepotica danas krasi naslovnice uglednih časopisa!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Xueli Abbing kineska je manekenka odrasla u Nizozemskoj, a s 11 godina je ušla u svijet manekenstva. Izgled ju je umalo stajao života, no sve se promijenilo kada je posvojena.

Xueli Abbing kineska je manekenka koja je imala težak život, no svoju je situaciju iskoristila kako bi uspjela u svijetu manekenstva. Kada je bila dijete, roditelji su je ostavili ispred kineskog sirotišta. Naime, albinizam se u Kini smatra prokletstvom. Zbog rijetkog genetskog poremećaja Xueli nedostaje pigmentacije te su joj koža i kosa bez boje, a izrazito je osjetljiva i na sunce.

Ipak, drugačiji izgled je danas 16-godišnju Xueli doveo do modnih pista te je krasila neke od najprestižnijih modnih časopisa u svijetu, poput Voguea.

"Kada sam imala tri godine, posvojena sam i s majkom i sestrom sam otišla živjeti u Nizozemsku. U sirotištu sam dobila ime Xue Li, a majka mi je kasnije rekla kako se nije mogla sjetiti drugačijeg imena od Xueli, čime je održala i moje korijene", ispričala je manekenka za BBC.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xueli (@xueli_a)

Xueli ne zna kada joj je točno rođendan jer njezini biološki roditelji nisu ostavili nikakve podatke o njoj. "Sretna sam što sam samo napuštena, a ne i ubijena. U nekim kulturama je albinizam toliko proklet da ljude ubijaju i njihove kosti koriste liječnici koji vjeruju da one mogu izliječiti neke bolesti. Naravno, sve to je ludost", komentirala je u intervjuu mlada manekenka.

U svijet manekenstva ušla je s 11 godina, kada je dizajner iz Hong Konga kontaktirao njezinu majku te ju je zamolio da se pridruži njegovoj kampanji. "U manekenstvu mogu podići svijest o albinizmu", ponosno je istaknula Xueli. Na biološke roditelje nije ljuta, a presretna je što joj je posvojena obitelj dala priliku za život za koji je sigurna da ga ne bi imala u Kini. "Nikada neću prihvatiti da djecu ubijaju zbog albinizma. Želim promijeniti svijet", zaključila je Xueli.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Tara Reid (Foto: Profimedia) Tara Reid (Foto: Profimedia) Tara Reid (Foto: Profimedia) Tara Reid (Foto: Instagram) +3 Tara Reid (Foto: Profimedia) Nekad i sad Rijetki izlazak nekadašnje seks-bombe ostao je u sjeni njezina izgleda, tužnom i ispijenom pojavom sve je zabrinula

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene