Sve je krenulo krivo

Slučajna pogreška koštala ga je života, a slavni otac njegovu si smrt nikada nije mogao oprostiti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sin Paula Newmana, Scott Newman preminuo je u dobi od samo 28 godina nakon slučajno predoziranja alkoholom i lijekovima.

Scott Newman bio je najstarije dijete i jedini sin legendarnog glumca Paula Newmana, a koji je iznenada preminuo u dobi od samo 28 godina zbog slučajne i nesmotrene pogreške.

Pogledaj i ovo showbuzz seks simbol Žene su ga obožavale zbog šarma i plavih očiju, no on je do smrti, 50 godina ostao vjeran samo jednoj

Scott je preminuo 1978. godine od slučajnog predoziranja alkoholom i sredstvima za smirenje u sobi jednog hotela u Los Angelesu. Ranije je bio doživio nesreću s motociklom i uzimao je lijekove kako bi ublažio bolove, što se u kombinaciji s alkoholom pokazalo kobnim.

Njegov otac Paul ostao je nakon toga slomljena srca i ubrzo je osnovao Centar Scott Newman koji se zalaže za zaustavljanje zlouporabe droge.

"Puno je toga naučio iz stvari koje su mu se dogodile u životu, pogotovo iz gubitka sina. To ga je učinilo najposebnijim čovjekom kojeg sam upoznala", izjavila je glumica Sally Field koja je s Paulom glumila u filmu "Absence of Malice" 1981. godine.

Paul je Scotta dobio u braku s prvom ženom Jackie Witte, a uz njega ima dvije kćeri Susan i Stephanie. Scott je inače bio tek dječak kada se njegov otac iz New Yorka preselio u Kaliforniju zbog posla. Do 1958. godine njegovi su se roditelji razveli, a Paul je započeo vezu s glumicom Joanne Woodward, a prema pisanju Daily Maila njegovoj je djeci to jako smetalo i osjećali su se izopaćeno.

Scott se kasnije odao drogama i alkoholu, pohađao je skupe privatne škole, a iz nekih je bio izbačen zbog lošeg vladanja. U 60-ima je odlučio napustiti fakultet i počeo je raditi kao kaskader u očevim filmovima. Zahvljajući njemu dobio je i pravu filmsku ulogu u filmu "The Great Waldo Pepper" u kojem se pojavio uz Roberta Redforda.

No s vremenom je počeo sve više piti, a policija ga je uhitila zbog prekršaja povezanih s alkoholom, ali i napada na jednog službenika.

Paul je prije svoje smrti 2008. godine priznao da je pogriješio u odgoju svoje djece i da si Scottovu tragediju nikada neće moći oprostiti.

"Ne možete ništa reći zbog čega bih se osjećao manje krivim u vezi Scotta. Krivnja će biti uz mene sve dok sam živ", izjavio je za Hotchner.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Charlie Sheen (Foto: Profimedia) Charlie Sheen (Foto: Profimedia) Charlie Sheen (Foto: Profimedia) Charlie Sheen (Foto: Profimedia) +9 Denise Richards, Charlie Sheen (Foto: AFP) Celebrity Kći slavnih bivših supružnika iznijela uznemirujuće optužbe protiv vlastite majke, tvrdi da joj je život s njom bio pakao

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Gillian Anderson (Foto: Getty Images) Gillian Anderson (Foto: Profimedia) Gillian Anderson (Foto: Profimedia) Gillian Anderson (Foto: IMDB) +1 Gillian Anderson (Foto: IMDB) Nekad i sad Pogledajte kako danas izgledaju Scully i Mulder, omiljeni dvojac iz serije koja je nekima ledila krv u žilama

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene