baš tužno

Dugo se borio sa strašnom bolesti zbog koje se njegov izgled s vremenom potpuno promijenio, i danas ga se svi rado sjete

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Patrick Swayze preminuo je 14. rujna 2009., a imao je samo 57 godina. Slavni glumac iza sebe je ostavio ženu koja je uz njega bila 34 godine.

Prošlo je 12 godina otkako je preminuo holivudski miljenik Patrick Swayze, a njegovi obožavatelji diljem svijeta i dalje ne mogu vjerovati da ga više nema.

Dugi niz godina Patrick je žene diljem svijeta bacao na koljena svojim šarmom, a časopis People ga je 1991. godine proglasio najseksi muškarcem na svijetu.

Swayze je rođen u Teksasu 1952. godine, a već u školi bavio se raznim granama umjetnosti, od baleta do glume. Igrao je i nogomet te je zahvaljujući tome dobio stipendiju, no ta karijera okončana je nakon što je gadno ozlijedio koljeno. Kada je imao 20 godina preselio se u New York kako bi nastavio baviti se plesom, a 80-ih godina je uz ples počeo i glumiti. Pojavio se u seriji "MASH", a tek nakon što je odglumio legendarnu ulogu u "Prljavom plesu" 1987. godine zavolio ga je cijeli svijet.

U filmskoj uspješnici Patrick je glumio Johnnyja Castlea, a snimio je i singl "She's Like the Wind", koji se našao i na soundtracku filma. Uloga Sama u filmu "Duh" u kojem se pojavio uz Demi Moore osigurala mu je status jedne od najvećih zvijezda Hollywooda toga doba, a Swayze je 1997. godine dobio i zvoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

Bio je poznat kao "dobar dečko" od samih početaka karijere, a to je dokazao i svojim ljubavnim životom. Nije upadao u skandale, a od 1975. godine pa sve do svoje smrti bio je u braku s Lisom Niemi. Par nije imao djece nakon što je Lisa doživjela spontani pobačaj. Upoznali su se kada je on imao 18, a ona 14 godina, a njihova ljubav bila je i inspiracija za singl "She's Like the Wind".

Uz brojne hobije koje je imao, svakako je najzanimljivija vožnja aviona. Swayze je bio licencirani pilot, baš poput svoje supruge, a nerijetko su odlazili sami na letove. Dvaput su doživjeli nezgode, no srećom sa sretnim ishodom.

Krajem prosinca 2007. godine, dok je snimao gilm "The Beast", Patrick je počeo imati probleme s boli u trbuhu. Samo dva tjedna nakon toga dijagnosticiran mu je rak gušterače. Odmah je krenuo s liječenjem i u početku se činilo kako će sve biti u redu jer su liječnici uspjeli odstraniti dio tumora. Iako su mediji u to vrijeme već pisali kako je Swayze u lošem stanju, njegovi liječnici sve su demantirali te se on nastavio baviti i glumom. "Liječenje je dobro i pobijedit ću ovu bolest", rekao je u jednom intervjuu u svibnju 2008. godine.

Do početka 2009. godine rak se već proširio i na druge organe, a glumca su hospitalizirali zbog upale pluća u siječnju iste godine. Pušten je iz bolnice, no nekoliko mjeseci kasnije stanje mu se počelo pogoršavati. Patrick je tada počeo pričati da je bio i žestoki pušač 40 godina, a znao je popušiti i 60 cigareta na dan.

Slavni glumac preminuo je 14. rujna 2009. godine, a imao je tek 57. S rakom se borio 20 mjeseci, a preminuo je u krugu svoje obitelji. Njegovo tijelo je kremirano, a obitelj je pepeo prosula iznad ranča u Novom Meksiku.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Sofia Vergara (Foto: Instagram) Sofia Vergara i Joe Manganiello (Foto: AFP) Sofia Vergara (Foto: Instagram) Sofia Vergara (Foto: Profimedia) +0 Sofia Vergara (Foto: Instagram) Celebrity Teško je ne gledati u gornji dio njezine haljine koja je pristojna samo na prvi pogled, dobro je začinila situaciju!

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) +1 Lottie Moss (Foto: Profimedia) Celebrity Bilo je jasno da ne nosi grudnjak čim je rastvorila sako, prozirna košulja odmah je postala hit materijal za paparazze

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene