Operacija londonski most

Otkriven tajni plan u slučaju smrti kraljice Elizabete, sve je dogovoreno do zadnjeg detalja u dokumentima koje javnost nikako nije smjela vidjeti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U javnost su procurili dokumenti takozvane "Operacije Londonski most" koji su otkrili detaljni plan sprovoda kraljice Elizabete II.

Dokumenti s detaljnim planom sprovoda britanske kraljice Elizabete II., takozvana "Operacija Londonski most", neočekivano su procurili u javnost.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta II. Njena kći otkrila je detalje Kraljicu Elizabetu brinula je jedna stvar prije njezine smrti, čini se kao da je cijelo vrijeme imala predosjećaj

Desetodnevni plan kraljičina pokopa dosad je bio poznat samo malom broju ljudi, a objavljen je na stranici POLITICO i britanska vlada će provest detaljnu istragu oko puštanja dokumenata u javnost, javlja Daily Mail.

Dokumenti su, među ostalim, da sve zastave u Velikoj Britaniji moraju biti spuštene na pola koplja najkasnije 10 minuta od službene objave kraljičine smrti na nacionalnoj televiziji, a javnosti bi se trebao obratiti njezin sin i nasljednik, princ Charles.

Također, glavne slike na svim vladinim i kraljevskim web stranicama te na računima na društvenim mrežama bit će promijenjene u crni transparent, a vladini dužnosnici neće smjeti biti aktivni na društvenim mrežama.

Uslijedit će misa zadušnica u katedrali Svetog Pavla koja, iako je planirana, treba izgledati spontano.

Sprovod bi se trebao održati tek 10 dana nakon kraljičine smrti, tijekom čega će biti proglašeni dani žalosti, a njezin lijes do tada će biti izložen u Buckinghamskoj palači i moći će ga posjetiti odabrane VIP osobe uz karte s naznačenim vremenom posjete.

Sam dan kraljičina pokopa bit će proglašen Nacionalnim danom žalosti, ali ne i praznikom, pa će, ako padne na radni dan, poslodavci moći samo odlučiti hoće li svojim zaposlenicima dati slobodno ili ne.

Sprovod će se održati u Westminsterskoj opatiji, a zatim će kraljica biti pokopana pored svojeg supruga princa Philipa u memorijalnoj kapelici kralja Georgea VI., u sklopu dvorca Windsor.

Dokumenti nisu otkrili kada bi se trebala održati krunidba princa Charlesa, a njegova majka okrunjena je 19 mjeseci nakon smrti svojeg oca.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mirko Filipović (Foto: Instagram) Mirko Filipović (Foto: Dnevnik.hr) +0 Mirko Filipović (Foto: Instagram) Celebrity Cro Cop pozirao s 18-godišnjim sinom koji je njegova slika i prilika, pratitelji mu poručili: "DNK test nije potreban"

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Seks i grad (Foto: Profimedia) Seks i grad (Foto: Profimedia) +0 Seks i grad (Foto: Profimedia) Celebrity Pogledajte koliko su operacije izmijenile omiljenu Charlotte iz "Seksa i grada", na najnovijim fotkama očito je da se malo zanijela

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene