Borba se nastavlja!

Srbija ide u finale Eurosonga, za pobjedu će se boriti i atraktivna Albanka, a evo i tko su preostali finalisti ovog natjecanja!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga finale su izborile Albanija, Srbija, Bugarska, Moldavija, Portugal, Island, San Marino, Švicarska, Grčka i Finska!

Nakon što je u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga u utorak 18. svibnja odabrano prvih deset finalista, odlazak u finale natjecanja u četvrtak su izborile Albanija, Srbija, Bugarska, Moldavija, Portugal, Island, San Marino, Švicarska, Grčka i Finska.

Pogledaj i ovo Raiven Poslušajte pjesmu! Susjedi su odabrali svoju predstavnicu za Eurosong, mnogi joj predviđaju dobar plasman: ''Ovo je remek-djelo!''

U drugom polufinalu Eurosonga u roterdamskoj Ahoy Areni gledali smo redom predstavnike San Marina, Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Moldavije, Islanda, Srbije, Gruzije, Albanije, Portugala, Bugarske, Finske, Latvije, Švicarske i Danske.

Predstavnica San Marina Senhit s pjesmom "Adrenalina" službeno je otvorila drugu polufinalnu večer Eurosonga svojim energičnim nastupom.

Odmah nakon nje na pozornicu je stigao Uku Suviste, koji je predstavio Estoniju snažnom baladom "The Lucky One". 

Češka se na Eurosongu predstavila pjesmom "omaga" Bennyja Crista

Nakon Češke publici se predstavila Grčka. Radi se o izvođačici Stefaniji, koja ima tek 18 godina i najmlađa je među kolegama u Rotterdamu. U pripijenoj ljubičastoj kombinaciji izvela je pjesmu "Last Dance".

 Vincent Bueno Austriju je predstavio baladom "Amen".

Poljski predstavnik Rafal izveo je jednu od energičnijih pjesama večeri, a radi se o singlu "The Ride" s kojim je nastupio na Eurosongu. U subotu su organizatori objavili da je jedan od članova poljske delegacije pozitivan na koronavirus, pa je cijela delegacija išla u karantenu, uključujući i pjevača Rafala Brzozowskog. Poljaci tako nisu mogli nastupiti uživo na drugoj polufinalnoj večeri, već je prikazana snimka s njihove posljednje probe.

Seatbelts on, where are you taking us Rafał? 🇵🇱 #Eurovision #OpenUp #POL pic.twitter.com/Od4fcEkgZW

Moldavija se na pozornici Eurosonga predstavila pjesmom "Sugar", koju je u izazovnoj kombinaciji predstavila Natalia Gordienko.

Islandov Daði og Gagnamagnið jedno je vrijeme slovio kao favorit ovogodišnjeg natjecanja, a bend je upečatljivim nastupom izveo pjesmu "10 Years".

Predstavnice Srbije, grupa Hurricane, energičnim nastupom predstavile su se na pozornici Eurosonga u Rotterdamu. Pjesmu "Loco Loco" publika je ispratila ovacijama, a djevojke su na pozornici zaista dale sve od sebe. S djevojkama je u Rotterdamu i Marija Šerifović, srpska predstavnica na Eurosongu 2007. godine, kada je osvojila sve pjesmom "Molitva" u Helsinkiju.

Tornike Kipiani, predstavnik Gruzije, nakon Srbije i energičnog nastupa na pozornicu Eurosonga donio je baladu "You".

Anxhela Peristeri Albaniju je predstavila atraktivnim nastupom i singlom "Karma".

Portugal ove godine pokušava izboriti finale s pjesmom "Love is on My Side" The Black Mambe. Crno-bijelom slikom istaknuli su se među ostalim izvođačima koji su dosad prošli pozornicom Eurosonga.

"Growing Up is Getting Old" pjesma je s kojom se predstavila Victoria, djevojka koja je u četvrtak navečer u Rotterdamu predstavila Bugarsku.

Finski metalci Blind Channel pjesmom "Dark Side" na pozornicu Eurosonga donijeli su malo promjene te nešto drugačiji nastup od svih koje smo imali priliku pogledati u drugoj polufinalnoj večeri.

Samanta Tina ove godine predstavlja Latviju, a pjesmu "The Moon is Rising" začinila je zanimljivim nastupom u haljini s opasno visokim prorezom.

Gjon's Tears je s pjesmom "Tout l’Univers" predstavio Švicarsku u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga.

Fyr & Flamme s pjesmom "Øve Os På Hinanden" posljednji su nastupili na pozornici Eurosonga u četvrtak, a u veselom pjesmom zaraznog ritma predstavili su Dansku.

Srbija je jedina zemlja iz regije koja se plasirala u finale, nakon što su Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Slovenija ispale u prvom polufinalu. Srbiju ove godine predstavlja ženska grupa Hurricane, koju čine Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić, a djevojke će s pjesmom "Loco Loco" nastupiti u subotu na finalnoj večeri.

Osim onih zemalja koje su izborile prolazak u dvije polufinalne večeri, direktan plasman ima i takozvana "velika petorka", točnije predstavnici Njemačke, Italije, Francuske, Španjolske i Velike Britanije, zemalja koje daju najveći financijski doprinos Europskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU) koja organizira Eurosong, te predstavnik zemlje domaćina, što je ove godine Nizozemska.

U prvoj polufinalnoj večeri prolazak u finale izborile su Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

Finale Eurosonga održat će se u subotu 22. svibnja.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Albina Grčić Celebrity Albina je poraz na Eurosongu podnijela uzdignute glave, a pohvalila se i jednim posebnim iznenađenjem fana s Instagrama!

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Kraljić - Osjet glazbe - 2 Nina Kraljić - Osjet glazbe - 6 Nina Kraljić (Foto: Instagram) Nina Kraljić (Foto: Instagram) +6 Nina Kraljić (Foto: Instagram) Zanimljivosti Nakon Albinina ispadanja s Eurosonga Twitter preplavile šale na račun iste osobe, pogađate li o kome je riječ?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene