svadba desetljeća

Bio je disko ikona 70-ih s neponovljivim plesnim pokretima, a njegovo spektakularno vjenčanje s Makedonkom još se pamti!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bobby Farrell proslavio se kao vodeći vokal grupe Boney M u doba disko groznice, a osim svojim osebujnim stilom, medijske stupce punio je i turbulentnim brakom s Jasminom Šaban iz Makedonije.

Vodeći vokal grupe Boney M, Bobby Farrell, jedan je od najupečatljivijih glazbenika u disco kulturi 70-ih.

Bio je poznat po svojim neobičnim i neponovljivom plesnim pokretima, dubokom glasu i blještavim kostimima koji su često otkrivali njegov goli torzo, a njim su u grupi bile i tri pjevačice koje je potpuno zasjenio.

Iako je grupu napustio 1981., tri godine kasnije se vratio, a u međuvremenu, točnije 1981., oženio se s tada 18-godišnjom Jasminom Šaban, Romkinjom iz Makedonije. Tamošnji mediji njihovu su svadbu tada proglasili vjenčanjem desetljeća te se pisalo i kako su čak uspjeli zajeseniti princa Charlesa i princezu Dianu koji su iste godine stupili u brak. Mladence je u Skoplju došlo pozdraviti oko 20 tisuća ljudi, a policija je jedva održavala red i mir, prisjetili su se u Yugopapiru.

Par je zajedno dobio dvoje djece, kćer Zanillyu i sina Zanina, a svoj turbulentan brak kojim su punili medijske stupce okončali su 1988. godine. O odnosu svojih roditelja nekoliko je puta progovorila njihova kći koja je krenula očevim glazbenim stopama, no izgradila je i manekensku karijeru.

"Tata je često bio odsutan tijekom našeg odrastanja, a mama je otkrila i da je tijekom turneja imao brojne afere", ispričala je Zanillya za britanski Mirror, a otkrila je i da su oboje bili vatreni, pa su njihove žustre svađe ponekad prerastale i u fizičke sukobe. Jasmina se nakon razvoda preselila u Italiju, a djeca su ostala živjeti s Bobbyjem u Njemačkoj.

Glazbenikova kći otkrila je i kako ga je razvod dotukao pa se okrenuo alkoholu i drogama.

Booby je preminuo tijekom turneje u Rusiji 2010. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u hotelskoj sobi u Sankt Peterburgu nakon što su ga zvali da se probudi, a on se nije javljao.

Inače, disko senzaciju Boney M osnovao je njemački producent Frank Farian 1975. godine, a svoj najveći uspjeh doživjeli su potkraj 70-ih u doba disco groznice.

Neke od najpoznatijih uspješnica grupe bile su "Ma Baker", "Daddy Cool", "Sunny", "Rivers of Babylon" i brojne druge.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene